Parasta aikaa!
Tiedekeskus Tietomaa

Tietomaan 30-vuotisjuhlanäyttely Parasta aikaa! täyttää koko tiedekeskuksen neljännen kerroksen. Näyttelyssä pääsee pelaamaan, kisaamaan ja testaamaan yksin tai joukolla monenlaisia eri lajeja ja laitteita.

Tietomaan kävijöiden suosikeista paluun ovat tehneet muiden muassa mäkihyppysimulaattori, sählylaukaus, reikälabyrintti, heittopussi, ammunta sekä jääkiekkomaalivahti. Klassikot ovat taas kokeiltavina entistä ehompina ja hauskempina. Uusina kohteina mukana ovat kiekkokikka, stepperi, sidewinder sekä frisbee.

Uusin tulokas näyttelyssä on vauhdikas moottorikelkkasimulaattori, joka tarjoaa aidontuntuisen kokemuksen ajamisesta talvisessa Nallikarin ympäristössä ja meren jäällä. Maailman ainoan kelkkasimulaattorin sydämenä on kolmen liikkeen liikealusta, jolla Lynx RE -kelkka kallistelee eri asentoihin maastonmuotojen mukaan.

Osin hurjaankin menoon yltyvässä simulaattorissa pitää osata noudattaa nopeusrajoitusta ja hallita käyttäytyminen risteyksissä. Merkityllä kelkkareitillä ajaminen ei olekaan niin helppoa, kuin etukäteen luulisi.

 

Värkkäämö

Värkkäämössä rakennellaan annetuista materiaaleista mielikuvitusta käyttäen mäkiauto, jolla voi pitkällä radalla kilpailla kahta muuta ajokkia vastaan. Sähkökytkennöissä pitää oivaltaa, miten virta saadaan lamppuun tai pyörittämään moottoria. Värkkäämön hittikohde on 1001 palikkaa, jossa luovuuden saa päästää irti.