Parasta aikaa!
TIEDEKESKUS TIETOMAA

Parasta aikaa! on liikunnan riemua

Tietomaan 30-vuotisjuhlanäyttely Parasta aikaa! täyttää koko tiedekeskuksen neljännen kerroksen. Näyttelyssä pääsee pelaamaan, kisaamaan ja testaamaan yksin tai joukolla monenlaisia eri lajeja ja laitteita.

Tietomaan kävijöiden suosikeista paluun ovat tehneet muiden muassa mäkihyppysimulaattori, sählylaukaus, reikälabyrintti, heittopussi, ammunta sekä jääkiekkomaalivahti. Klassikot ovat taas kokeiltavina entistä ehompina ja hauskempina. Uusina kohteina mukana ovat kiekkokikka, stepperi, sidewinder sekä frisbee.

Näyttelyyn on vuokrattu kohteita myös Heurekasta. Niissä tehdään asioita joukkovoimalla. Mukana ovat esimerkiksi penkkikoripallo, ötökkäpeli, ryhmätömistely ja ryhmävaaka.

Parasta aikaa! -näyttelyssä on 20 kohdetta ja sen kohteet ovat Tietomaan ja Heurekan tuotantoa.

Aivan uutena näyttelytyyppinä on Värkkäämö. Siinä jokainen saa rakennella annetuista materiaaleista omaa mielikuvitustaan käyttäen pienen mäkiauton, jolla voi sitten pitkällä radalla kilpailla kahta muuta ajokkia vastaan. Sähkökytkennöissä pitää oivaltaa, miten virta saadaan valaisemaan lamppua tai pyörittämään moottoria.

Värkkäämön hittikohde on 1001 palikkaa, jossa luovuuden saa päästää täysillä irti. Palikoista voi rakentaa mitä ihmeellisimpiä taloja ja torneja tai mitä nyt mieleen juolahtaakaan.