Luupin uuteen näyttelyyn nokialaisilla vanhoilla kännyköillä - Pohjois-Pohjanmaan museo - Museo- ja tiedekeskus Luuppi - Oulun kaupunki
Aikamatkalla Pohjois-Pohjanmaan museossa

AVOINNA
ti–pe 9–16, la–su 10–17
Lue lisää

PÄÄSYLIPUT
6/4 €
Lue lisää

YHTEYSTIEDOT
Ainolanpolku 1, Oulu
p. 044 703 7161

LUUPPIKAUPPA
Yllätykselliset lahjat
Lue lisää

21.11.2017–7.1.2018
Jouluista tunnelmaa
POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | Joulu tulee museoon ja kietoo sen ihanan rauhalliseen joulutunnelmaan. Eri aikakausien mukaan sisutetut huoneet on jälleen koristeltu kuhunkin tyyliin sopivin koristein ja joulukukin.
14.9.2017–4.2.2018
Kukkia ja enkeleitä
POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | Kukkia ja enkeleitä -näyttely esittelee Pohjois-Pohjanmaalla vaikuttaneiden, kansanomaista maalausperinnettä edustaneiden taiteilijoiden töitä. Näyttely pohjautuu tutkija ja konservaattori Marko Kaston tutkimuksiin ja kartoituksiin.
14.9.–19.11.2017
Kapioita kirstuun
POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | Neiti Aurora kutoi sulhaselleen kirjovirkkauksella turkinvyön 1910 ja Maria Castrén valmisti sulhaselleen silkkisamettisen taskukellon alusen 1859. Vastaavasti sulhaset kaiversivat morsiamilleen hienoja rukinlapoja tai ostivat silkkishaaleja.
14.2.2017–7.1.2018
Suomi 100 ja mitalit
POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | Ståhlberg, Relander, Svinhufvud… Ja niin edelleen. Näyttelyvitriinissä on esillä vähintään yksi taidemitali jokaisesta Suomen 100-vuotiaan tasavallan presidentistä Ståhlbergistä Niinistöön. Pienoisnäyttelyssä kerrataan mitalien avulla myös maamme historiaa.

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Luupin uuteen näyttelyyn nokialaisilla vanhoilla kännyköillä

Oulun taidemuseossa avautuu uudentyyppinen historiaa, taidetta ja teknologiaa yhdistävä näyttely joulukuun alussa. Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttely kertoo visuaalisesti kiehtovalla sekä elämänmakuisella ja mukaansatempaavalla tavalla, miten pohjoinen teollisuuskaupunki muuntui kolmessa vuosikymmenessä yhdeksi Suomen tärkeimmistä informaatioteknologian keskuksista.

Museo- ja tiedekeskus Luuppi kerää 20.10.–20.11. vanhoja Nokian kännyköitä näyttelyyn yhteen kohteeseen. Kännyköitä voidaan hyödyntää myös näyttelyn opetuksellisissa työpajoissa. Osa saattaa päästä jopa Pohjois-Pohjanmaan museon rekvisiittakokoelmaan.  Nyt voit kaivaa vanhat Nokian kännykkäsi piirongin laatikoista ja antaa niille uuden elämän näyttelyn osana.

Jokaisesta lahjoitetusta kännykästä saat pääsylipun Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttelyyn (maksimissaan 5 lippua/henkilö). Kännyköitä otetaan vastaan Oulun taidemuseossa, Pohjois-Pohjanmaan museossa ja Tiedekeskus Tietomaassa loka-marraskuun ajan vierailukohteiden aukioloaikoina. Kännyköitä ei palauteta.

Näyttelyn verkkosivu