Aikamatkalla Pohjois-Pohjanmaan museossa

AVOINNA 
ti–pe 9–16, la–su 10–17
Lue lisää

PÄÄSYLIPUT 
6/4 € Museopäivänä 18.5. vapaa pääsy.
 Lue lisää

YHTEYSTIEDOT
Ainolanpolku 1, Oulu
p. 044 703 7161

LUUPPIKAUPPA
Yllätykselliset lahjat
Lue lisää

28.2.–19.8.2018
Saisiko olla kahvia?
POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | Keräilykärpänen puraisi oululaispariskuntaa kuutisen vuotta sitten. Marko Laukkasen ja Susanna Hyykosken kahvikuppikokoelma käsittää tällä hetkellä satoja Arabian valmistamia kahvikuppisettejä. Ajallisesti keräilyn kohteena ovat 1960–1970-lukujen tuotteet. Nostalginen retroaika kiehtoo.
17.4.–25.5.2018
Historian Taikaa
POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | OSAOn jalometallialan artesaaniopiskelijat ovat saaneet inspiraation koruihinsa Pohjois-Pohjanmaan museosta. Näin ovat syntyneet esimerkiksi näyttävät hopeakorut Helinä, Veden aarre ja Luna Flowers.

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Luupin uuteen näyttelyyn nokialaisilla vanhoilla kännyköillä

Oulun taidemuseossa avautuu uudentyyppinen historiaa, taidetta ja teknologiaa yhdistävä näyttely joulukuun alussa. Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttely kertoo visuaalisesti kiehtovalla sekä elämänmakuisella ja mukaansatempaavalla tavalla, miten pohjoinen teollisuuskaupunki muuntui kolmessa vuosikymmenessä yhdeksi Suomen tärkeimmistä informaatioteknologian keskuksista.

Museo- ja tiedekeskus Luuppi kerää 20.10.–20.11. vanhoja Nokian kännyköitä näyttelyyn yhteen kohteeseen. Kännyköitä voidaan hyödyntää myös näyttelyn opetuksellisissa työpajoissa. Osa saattaa päästä jopa Pohjois-Pohjanmaan museon rekvisiittakokoelmaan.  Nyt voit kaivaa vanhat Nokian kännykkäsi piirongin laatikoista ja antaa niille uuden elämän näyttelyn osana.

Jokaisesta lahjoitetusta kännykästä saat pääsylipun Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttelyyn (maksimissaan 5 lippua/henkilö). Kännyköitä otetaan vastaan Oulun taidemuseossa, Pohjois-Pohjanmaan museossa ja Tiedekeskus Tietomaassa loka-marraskuun ajan vierailukohteiden aukioloaikoina. Kännyköitä ei palauteta.

Näyttelyn verkkosivu