Aikamatkalla Pohjois-Pohjanmaan museossa

AVOINNA 
ti–pe 9–16, la–su 10–17
Lue lisää

PÄÄSYLIPUT 
6/4 €
Lue lisää

YHTEYSTIEDOT
Ainolanpolku 1, Oulu
p. 044 703 7161

LUUPPIKAUPPA
Yllätykselliset lahjat
Lue lisää

3.2.–8.4.2018
Emme unohda – Oulu vuonna 1918
POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | Itsenäisyytensä alkutaipaleella maamme ajautui katkeriin taisteluihin. Sisällissodassa vastakkain olivat nuoren Suomen omat kansalaiset: punaiset ja valkoiset. Taistelut olivat lyhyet mutta sitäkin repivämmät ja kansakunnan eheytyminen on kestänyt vuosikymmeniä.

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Luupissa on aina hyvä sää – hiihtolomaviikolla varsinkin!

Loma-aikana ei tarvitse tutkailla sääkarttoja, jos lomapäivien retkikohteena on Luupin museot ja Tietomaa. Tietomaassa pääsee rakentamaan valtakunnallista Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttelyä. Taidemuseolla on mielenkiintoinen Esko Männikön vetämä näyttelyopastus heti hiihtolomaviikon alussa.  Pohjois-Pohjanmaan museolla voi aikamatkailla Pohjolan valkeassa kaupungissa ja perheen pienimpiä viihdyttää kaikille tutut Koiramäen hahmot.

Tietomaassa menoa ja meininkiä!
Meno ja meininki palasi Tietomaan neljänteen kerrokseen! Vuoden vauhdikas uutuus Ihminen ja eläin – kykyjen koitos on biologiaan pohjautuva näyttely, joka kertoo ihmisen aisteista ja fysiikasta sekä vertaa ihmisten ja eläinten suorituskykyä eri tilanteissa. Hauskoissa toimintakohteissa opit eri eläinlajeista ja itsestäsi.

Pohjoisen hiihtolomaviikolla Tiedekeskus Heurekan ja tulevaisuustalo Sitran Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -yhteisnäyttely aloittaa koko Suomen kiertueensa Tietomaasta 7.–8. maaliskuuta. Näyttely kertoo tulevaisuuden Suomesta ja suomalaisuudesta. Nuoret pääsevät rakentamaan näyttelyn päätähtiä eli tulevaisuuden sisarushahmoja omien valintojensa kautta seitsemän paikkakunnan kiertueella kuuden kuukauden aikana ennen näyttelyn avaamista marraskuussa Heurekassa. Tietomaassa kävijät voivat esittää näkemyksiään ja käsityksiään tulevaisuudesta visuaalisen kyselyn avulla ja pääsevät juttelemaan valinnoistaan Heurekan hauskan ja sympaattisen ystävärobotti Pepperin kanssa. Kiertueen lisäksi näyttelyyn liittyvistä teemoista kertovat omilla kanavillaan Suomen suosituimmat tubettajat kuten Mansikka, Hermanni, Vinkare, Pinkku Pinsku, Soikku sekä Sami Justimusfilmsistä.

Tietomaan ravintolasalista löytyy myös seinällinen toinen toistaan värikkäämpiä ja yllättävämpiä muotokuvia. Myllytullin koulun kuvataideluokka 8B:n  Muotokuvani eläimenä -näyttely on esillä 27.2.–26.5.2017.

Tietomaan jättielokuvateatterin Villit kissat -3D-elokuva vie katsojat tutustumaan Afrikan kissaeläimiin ja niiden erikoiseen elämään. Elokuvanäytökset ovat joka päivä kello 12, 14 ja 16.

Hiihtoloma viikolla Tietomaa on avoinna päivittäin kello 10–18.

Valokuvaaja Esko Männikkö on vallannut koko Oulun taidemuseon
Ennennäkemättömän laaja, koko taidemuseon täyttävä yksityisnäyttely vetää yhteen Männikön neljän vuosikymmenen parhaat otokset täydennettynä aivan uudella materiaalilla. Nyt pystytetty näyttely Männikön omienkin sanojen mukaan hänen paras näyttelynsä.  Männikkö on suomalaisittain poikkeuksellisen kansainvälinen taiteilija, jonka näyttelyitä on pitkään nähty eurooppalaisten metropolien laatugallerioissa ja museoissa. !VALMIS? on maailmanmatkaajan komea välitilinpäätös kotikaupungissa. Sunnuntaina 5.3. kello 14 taiteilijan voi tavata livenä näyttelyn yleisöesittelyssä.

Hiihtolomaviikolla taidemuseon on avoinna ti–su kello 10–17.
Esko Männikkö ! – VALMIS?

Aikamatkalle Pohjois-Pohjanmaan museoon
Hiihtolomaviikolla voi myös aikamatkailla Pohjois-Pohjanmaan museon näyttelyissä, jossa Pohjolan valkean kaupungin historia herää henkiin.

Mauri Kunnaksen Koiramäen väki on varsin eläväistä museossa. Koiramäki-kirjojen hahmot ovat seikkailevat museon kellarikerroksessa. Näyttely soveltuu parhaiten 4-6-vuotiaille lapsille mutta on elämys kaiken ikäisille.

Ti 7.3. klo 12–15 Tervatonttuilua
Väritellään tervatonttuja ja ratkaistaan sokkelotehtäviä

Ke 8.3. klo 12–15 Ossaakko nää oulua?
Törmää kielitarkastajjaan ja opettele oulua

To 9.3. klo 12–15 Koiraillaan Koiramäessä
Luetaan ”Koiramäen talossa”-kirjaa, leikitään ja väritellään

Pe 10.3. klo 12–15 Pehmolelukoiran kanssa museoon!
Tule museoon oman pehmolelukoirasi kanssa ja piipahda koiramaisen tuomarin juttusilla.

Hiihtolomaviikolla Pohjois-Pohjanmaan museo on avoinna ti–pe kello 9–16 ja la–su kello 10–17.