Naiset ilmaiseksi äitienpäivänä Museo- ja tiedekeskus Luupin kohteisiin - Pohjois-Pohjanmaan museo - Museo- ja tiedekeskus Luuppi - Oulun kaupunki
Aikamatkalla Pohjois-Pohjanmaan museossa

AVOINNA
ti–pe 9–16, la–su 10–17
Lue lisää

PÄÄSYLIPUT
6/4 €
Lue lisää

YHTEYSTIEDOT
Ainolanpolku 1, Oulu
p. 044 703 7161

LUUPPIKAUPPA
Yllätykselliset lahjat
Lue lisää

21.11.2017–7.1.2018
Jouluista tunnelmaa
POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | Joulu tulee museoon ja kietoo sen ihanan rauhalliseen joulutunnelmaan. Eri aikakausien mukaan sisutetut huoneet on jälleen koristeltu kuhunkin tyyliin sopivin koristein ja joulukukin.
14.9.2017–4.2.2018
Kukkia ja enkeleitä
POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | Kukkia ja enkeleitä -näyttely esittelee Pohjois-Pohjanmaalla vaikuttaneiden, kansanomaista maalausperinnettä edustaneiden taiteilijoiden töitä. Näyttely pohjautuu tutkija ja konservaattori Marko Kaston tutkimuksiin ja kartoituksiin.
14.9.–19.11.2017
Kapioita kirstuun
POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | Neiti Aurora kutoi sulhaselleen kirjovirkkauksella turkinvyön 1910 ja Maria Castrén valmisti sulhaselleen silkkisamettisen taskukellon alusen 1859. Vastaavasti sulhaset kaiversivat morsiamilleen hienoja rukinlapoja tai ostivat silkkishaaleja.
14.2.2017–7.1.2018
Suomi 100 ja mitalit
POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | Ståhlberg, Relander, Svinhufvud… Ja niin edelleen. Näyttelyvitriinissä on esillä vähintään yksi taidemitali jokaisesta Suomen 100-vuotiaan tasavallan presidentistä Ståhlbergistä Niinistöön. Pienoisnäyttelyssä kerrataan mitalien avulla myös maamme historiaa.

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Naiset ilmaiseksi äitienpäivänä Museo- ja tiedekeskus Luupin kohteisiin

Museo- ja tiedekeskus Luuppi haluaa jälleen juhlia kaikkien äitien, mummujen, tätien, siskojen eli yleensä naisten kanssa äitienpäivänä. Naisilla on vapaa pääsy Luupin kaikkiin kohteisiin Myllytullin alueella eli Tiedekeskus Tietomaahan, Pohjois-Pohjanmaan museoon ja Oulun taidemuseoon.

Tiedekeskus Tietomaan vauhdikkaassa Ihminen ja eläin – kykyjen koitos -näyttelyssä kävijät voivat vertailla taitojaan eläinten kanssa. Tietomaan jättielokuvateatterissa uusi 3D-elokuva Perhosten lento kertoo monarkkiperhosten vaelluksesta, joka on yksi maailman uskomattomimmista vaellusmatkoista. Tarina kertoo myös päättäväisestä tiedemiehestä, joka käytti 40 vuotta selvittääkseen perhosten salaisuutena pysyneen määränpään näiden lentäessä etelään talven ajaksi. Elokuvan kesto on 40 minuuttia. Esityksiä on päivittäin kello 12, 14 ja 16.

Pohjois-Pohjanmaan museossa äitienpäivänä voi nauttia erilaisesta käsityötaiteesta. Parhaillaan esillä oleva  ITE käsillä -näyttely on kevään ja kesän hulvattomin käsityönäyttely. ITE käsillä -näyttelyn teokset ovat taidokkaita ilman tiukkapipoisuutta. Villikäsityö ihastuttaa, hätkähdyttää, kutittelee nauruhermoja ja herättää uteliaisuuden. Näyttelyn taiteilijat on valittu taidemaailman reunamilta. Kotoisten ITE-taiteilijoiden joukossa on mausteena pohjoismaisia outsider-taiteen tähtiä.

Juuri äitienpäivän alla lauantaina Oulun taidemuseossa avautuu Ateneumin Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kokoama upea kiertonäyttely Suomen taiteen tarina, joka johdattaa kävijän läpi Suomen taiteen kehityskulun 1800-luvun alusta 1960-luvulle. Ensimmäisen kerroksen Kaaritilassa on nähtävänä  Suomalainen elegia – Hugo Simbergin grafiikkaa -näyttely oululaisten Ismo ja Mervi Sirénin taidekokoelmasta.

Taidemenu äitienpäivälahjaksi
Juhlistakaa äitienpäivää taidemenulla Original Sokos Hotel Arinan Frans & Camille -ravintolassa. Taidemenuun sisältyy keittiömestari Mika Jokisen suunnittelema päivällinen tai illallinen ja pääsylippu Oulun taidemuseoon lauantaina 12.5. avattavaan Suomen taiteen tarina -näyttelyyn. Samalla lipulla pääsee katsomaan myöskin taidemuseon ensimmäisessä kerroksessa olevat  Suomalainen elegia – Hugo Simbergin grafiikkaa Ismo ja Mervi Sirénin taidekokoelmasta ja 20.5. lähtien Liitos, luonto uudessa tarkastelussa -näyttelyt. Lisätietoja taidemuseon verkkosivulla.

Lahjavinkki äidille
Äidit vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle! Suomen museoliiton Museokortti on oivallinen äitienpäivälahja kesän kynnyksellä. Se on pääsylippu liki 250  museoon Suomessa. Museokortin haltija pääsee ilmaiseksi sisään Museokortti-järjestelmässä mukana oleviin museoihin. Vuoden voimassa oleva Museokortti maksaa 64,90 euroa ja niitä voi ostaa Luupin kohteista.

Myös vuoden voimassa oleva Luuppilippu (19 €) on mainio äitienpäivälahja. Lipulla pääsee vuoden aikana kerran jokaiseen Luupin kohteeseen.