Poikkea polulle! – Oulun taidemuseon ulkoveistokset

Olit sitten ensi kertaa Oulussa tai jo tutuissa maisemissa, reitti kuljettaa sinut läpi kuvankauniin Oulun kaupungin, samalla Oulun julkiseen taiteeseen ja maamerkkeihin tutustuttaen. Anna hetki taiteelle ja hyppää rohkeasti mukaan!

Voit nauttia reitistä yksin tai yhdessä, mihin vuoden- ja vuorokauden aikaan tahansa. Reitin pituus on noin 4,5 kilometriä ja se on helppokulkuinen (huomioi toki mahdolliset talven aiheuttamat haasteet keliolosuhteissa).

CityNomadi-sovelluksen avulla löydät reitin varrelta infoa taiteesta sekä pieniä tehtäviä, joihin voit halutessasi osallistua. Voit aloittaa reitin miltä tahansa kohteelta ja kiertää haluamassasi järjestyksessä. CityNomadi on Suomessa kehitetty karttasovellus. Nomadi-reittejä löytyy ympäri maailmaa – aina kaupunkiympäristöistä luonnon rauhaan. Voit tutustua reittiin tästä linkistä.

 

Näin pääset reitille:

1) Lataa älypuhelimeen ilmainen Nomadi-sovellus sovelluskaupasta tai CityNomadin kotisivuilta. Sovelluksen käyttö ei vaadi rekisteröitymistä.

2) Kirjoita sovelluksen hakukenttään Oulun taidemuseo ja valitse Poikkea polulle! -reitti. Anna sovellukselle lupa käyttää sijaintitietojasi, jotta näet oman sijaintisi suhteessa teoksiin ja kierrettävään reittiin.

3) Älylaitteellesi avautuu kartta, jonka reittiä seuraamalla pääset tutustumaan ympäristöösi uudella tavalla. Reitin varrelle on merkitty julkisia veistoksia sekä muutama muu kohde. Lisätieto kohteista aukeaa kuvaketta painamalla ja ohjeita seuraamalla.

Reittiä ylläpitää Oulun taidemuseo. Mahdolliset lisätiedustelut ja ilmoitukset ongelmista: laura.lampinen(at)ouka.fi

 

Kuva ylhäällä: Sanna Koivisto, Ajan kulku, 2005. Kuva: Esa Eirola.
Kuva bannerissa: Jan-Erik Andersson, Viimeinen maitolaituri (yksityiskohta), 1992. Kuva Mika Friman.

Jan-Erik Andersson, Viimeinen maitolaituri, 1992. Kuva: Mika Friman.

Reijo Hukkanen, Kangastus, 2003. Kuva: Mika Friman.

Kaarlo Mikkonen, Toripolliisi, 1987. Kuva: Mika Friman.