Rakennetun kulttuuriympäristön hoito

Rakennetusta kulttuuriympäristöstä eli maisema- ja miljöökokonaisuuksista, rakennusryhmistä, yksittäisistä rakennuksista ja jopa sisätiloista vastaavat rakennustutkijat palvelevat ja neuvovat Pohjois-Pohjanmaan alueen kuntia, yhteisöjä, yrityksiä sekä yksityishenkilöitä rakennetun kulttuuriperinnön säilyttämisessä, tutkimisessa ja kunnostamisessa. Keskeisenä tehtävänä on ohjata ja edistää rakennetun kulttuuriympäristön ja kulttuuriperinnön suojelua ja säilyttämistä omassa maakunnassaan.

Museoviraston kanssa solmitun yhteistyösopimuksen nojalla Pohjois-Pohjanmaan maakuntamuseon rakennustutkijat toimivat lausunnonantajina kulttuurihistoriallisesti merkittävien kohteiden suojelua koskevissa asioissa. Rakennustutkijat vastaavat mm. maakunta-, yleis- ja asemakaavoitukseen liittyvistä asiantuntijatehtävistä. He toimivat asiantuntijoina viranomaisneuvotteluissa ja antavat lausuntoja muun muassa kaavoitusasioista, purkamislupa-asioista, rakennusten korjaus- ja kunnostussuunnitelmista sekä kohteiden kulttuurihistoriallisesta arvottamisesta. Rakennustutkijat vastaavat kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden korjausneuvonnasta ja -seurannasta sekä osallistuvat rakennetun kulttuuriympäristön inventointiin ja tutkimukseen. Lisäksi rakennustutkijat yhdessä korjausarkkitehdin kanssa valvovat ja ohjaavat Museoviraston myöntämien rakennusten entistämisavustusten käyttöä sekä auttavat niiden hakemisessa.

 

Yhteystiedot

Juhani Turpeinen, rakennustutkija
044 703 7155
juhani.turpeinen(at)ouka.fi

Kunnat: Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Kalajoki, Kuusamo, Kärsämäki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Ylivieska


Karoliina Kikuchi, rakennustutkija  
044 703 7152 
karoliina.kikuchi(at)ouka.fi

Kunnat: Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala

 

Hinta

Neuvonta on maksutonta.