Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Twiittejä tulevaisuuteen – taidetta, tunteita, teknologiaa

Aika: pe 8.9.2017 17:00 - 19:00
Paikka: Tiedekeskus Tietomaa, Tiedekeskus Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6

Akseli Gallen-Kallela, Sammon taonta (1893), Kansallisgalleria/Ateneumin taidemuseo. Kuva Antti Kuivalainen
 
Oulun taidemuseossa esillä olevan Suomen taiteen tarina -näyttelyn yhteydessä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra ja Ateneumin taidemuseo järjestävät  juhlavuoden kunniaksi kaksiosaisen tapahtuman. Ateneum ja Sitra metsästävät yhteisiä arvoja kaikkiaan kolmella paikkakunnalla vuoden 2017 aikana. Tilaisuuksissa keskustellaan Suomen tulevaisuudesta Ateneumin historiallisten taidekuvien avulla. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna on tilaisuus pysähtyä pohtimaan, millaiset kuvat yhdistävät tai erottavat suomalaisia? Minkälaisia viestejä kerromme itse tuleville sukupolville? Ponnahduslautana keskustelulle toimivat Ateneumin taidemuseon kokoelmiin kuuluvien teosten teemat ja niiden herättämät tunnot menneestä, nykyisyydestä ja tulevasta. Myös tulevaisuustalo Sitra täyttää tänä vuonna 50 vuotta.
 

Tapahtumaan kuuluu nuorille ja senioreille suunnattu työpaja, joka pidetään päivällä taidemuseolla. Illalla Tiedekeskus Tietomaan isossa auditoriossa on kaikille avoin keskustelutilaisuus klo 17–18.30. Työpajoihin osallistujat kutsutaan erikseen. Työpajoissa ja yleisötilaisuudessa pysähdytään yhdessä yhteisten ja erilaisten arvojen äärelle ja luodataan niiden kautta tulevaisuusnäkymiä yleisellä ja yksityisellä tasolla kokemuksia jakaen. Kontekstina ja lähtökohtana keskusteluille toimivat Ateneumin taidemuseon kokoelmateoksien yleisinhimilliset teemat ja niiden herättämät tunnot menneestä, nykyisyydestä ja tulevasta. Iltatilaisuuteen on vapaa pääsy. Keskusteluun voi osallistua hashtagilla #tulevaisuuskuvia. 

 
Iltatilaisuuden keskusteluun osallistuvat muusikko ja kirjailija Kauko Röyhkä, kansanedustaja Hanna Sarkkinen sekä toimitusjohtaja ja tunneluennoitsija Camilla Tuominen. Tilaisuus on osa Suomen taiteen tarina -näyttelyn ohjelmaa.
 
Ohjelma
 
Klo 11–14 kutsutyöpajat taidemuseolla kahdelle eri kohderyhmälle (lukioikäiset nuoret ja seniorit). 
 
Klo 17–18.30 kaikille avoin keskustelutilaisuus Tietomaan auditoriossa
Tilaisuudessa mukana muusikko, kirjailija Kauko Röyhkä, kansanedustaja (Vasemmistoliitto) ja  Oulun kaupunginvaltuuston jäsen Hanna Sarkkinen sekä yrittäjä Camilla Tuominen.

Kopioi tapahtuman jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA