Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Miesten ilmainen isänpäivä Luupissa

Aika: su 12.11.2017 00:00 - 23:59
Paikka: Tiedekeskus Tietomaa, Oulun taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo, Museo- ja tiedekeskus Luuppi

 

Isänpäivän kunniaksi miehet ilmaiseksi Luupin kohteisiin!

Isät, isoisät, isoisoisät, isähahmot, isäksi haluavat, isänmieliset – Luuppi tarjoaa kaikille miehille isänpäivän kunniaksi sunnuntaina 12.11. ilmaisen sisäänpääsyn Museo- ja tiedekeskus Luupin Myllytullin kohteisiin. Tervetuloa viettämään isänpäivää mielenkiintoisissa museonäyttelyissä ja touhuamaan Tietomaahan koko perheellä!

Testaa itsesi Tietomaassa

Tiedekeskus Tietomaan neljännessä kerroksessa meno on tällä hetkellä varsin eläimellistä. Ihminen ja eläin -näyttelyssä jokainen kävijä voi mitellä kykyjään ja testata taitojaan eri eläimiä vastaan.  Näyttelykohteissa voi vaikka juosta kilpaa sian, hevosen kanan ja laiskiaisen kanssa tai koettaa puskea kuin härkä. Näköään voi verrata kotkan näköön, kuuloa delfiinin tai lepakon kuuloon ja testata hyppääkö pidemmälle kuin kirppu. Omia kykyjä kartoittavia kohteita on  yli kaksikymmentä.

Tietomaan elokuvateatterissa lentävät monarkkiperhoset vuosittaisella vaelluksellaan. Perhosten lento -3D-jättielokuva on seikkailutarina, joka levittäytyy tuhansien kilometrien lisäksi yli sukupolvien. Elokuva kertoo monarkkiperhosten vaelluksesta, joka on yksi maailman uskomattomimmista vaellusmatkoista. Tarina kertoo myös tiedemiehestä, joka käytti 40 vuotta selvittääkseen perhosten salaisuutena pysyneen määränpään näiden lentäessä etelään talven ajaksi. Elokuvan kesto on 40 minuuttia.

Tietomaa on avoinna sunnuntaina klo 10–18.

Sukupolvelta toiselle Pohjois-Pohjanmaan museossa

Pohjois-Pohjanmaan museolta löytyy Kapioita kirstuun -näyttelystä menneen ajan lahjavinkkejä tuoreille sulhasille ajalta, jolloin sulhaset kaiversivat morsiamilleen hienoja rukinlapoja tai ostivat silkkishaaleja. Alakerran Kukkia ja enkeleitä -näyttely esittelee Pohjois-Pohjanmaalla vaikuttaneiden, kansanomaista maalausperinnettä edustaneiden taiteilijoiden töitä. Näyttely pohjautuu tutkija ja konservaattori Marko Kaston tutkimuksiin ja kartoituksiin. Alakerrassa on myös Koiramäen väki -näyttely. Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjojen pienoishahmot, joiden elämä on ihastuttanut lapsia ja lapsenmielisiä museossa jo usean sukupolven ajan.

Museo on avoinna sunnuntaina kello 10–17.

Vielä ehtii tutkimaan luontoa Oulun taidemuseoon

Oulun taidemuseolla voi vielä muutaman päivän ajan tutkia luontoa hiukan erilaisin silmin.  LIITOS-näyttely kuvaa perinteisiä luontokäsityksiä ja muutosten takana olevia prosesseja ja niiden tuomia uusia tapoja ajatella. Painopiste on syntymässä olevissa luontoon liittyvissä yksilöllisissä ja yhteisöllisissä ajattelumalleissa.  Näyttely esittelee monitieteisiä teoksia nykyajan näkökulmista avaten uutta ymmärrystä elinympäristöömme tai meitä ympäröivään maailmaan.

Taidemuseon Kaari-tilassa on oululaisten Minna-Liisa ja Jouni Kostaman taidekokoelman näyttely, jossa on keräilijöidensä näköistä, kodin sisustukseen soveltuvaa kuvataidetta. Yli kaksikymmentä taideteosta käsittävässä lahjoituskokoelmassa on näkyvissä alueellinen ja kansainvälinen ulottuvuus.

Taidemuseo on avoinna sunnuntaina 12.11. kello 10–17.

Oulun taidemuseo on suljettu 13.11.–1.12. näyttelyiden vaihdon vuoksi. Uudet näyttelyt avataan yleisölle 2. joulukuuta. 

 

www.oulunluuppi.fi

Kuva ylhäällä: Tellervo Kalleinen  ja Oliver Kochta-Kalleinen, stillkuva Archipelago Science Fiction -videoteoksesta, 2012

Kopioi tapahtuman jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA