Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

ITE kivikaudessa 2 -veistoskurssi

Aika: 6.6. - 10.6.2018
Paikka: Kierikkikeskus, kivikauden kylä, Kierkikkikeskus, Pahkalantie 447


Yli-Iin Kierikkikeskuksen kivikauden kylässä järjestetään moottorisahataiteen tekijöille ja siitä kiinnostuneille toista kertaa moottorisahaveistoskurssi. Kurssi päättyy veistoskilpailuun sunnuntaina 10. kesäkuuta. ITE-taidetapahtuma sopii niin perheille, yksittäisille kävijöille kuin vaikkapa eläkeläisryhmille.  Kurssin opettajana on taiteilija Kari Tykkyläinen ja veistoskilpailun tuomarina on kuvanveistäjä Sanna Koivisto.

Erittäin onnistuneen, kesällä 2017 järjestetyn  ensimmäisen ITE kivikaudessa- kurssin aiheina olivat ihmisveistokset. Samaa teemaa väljästi määriteltynä jatketaan tänäkin vuonna.  Kierikki kutsuu kaikkia moottorisahaveistämisestä kiinnostuneita tekijöitä ja  toimijoita osallistumaan tähän mielenkiintoiseen kurssiin Iijoen varrella kivikautisessa miljöössä.

Vuoden 2017 kurssin veistokset ovat Kierikin kivikauden kylässä, lankkupolun varrella ja ulkoalueella nähtävillä ja tilaa on vielä kymmenille veistoksille.  Vuonna 2018 kurssia täydennetään ohjelmaa ja tarjontaa laajentamalla. Tavoitteena on pystyttää kivikauden kylän länsipäähän ”Työpajatori”, jossa olisi puukäsityöläisten kaikenikäisille tarjoamia työpajoja. Pajoissa voi itse tehdä puusta, kaarnasta tai tuohesta esimerkiksi puukoruja tai kaarnaveneen. 

Kurssin osanottomaksu 70 € (sis alv.) Osallistuminen vain veistoskilpailuun 50 €.  

Vuoden 2018 kurssi:

  • kurssi on avoin kaikille moottorisahalla tehtävästä veistostaiteesta kiinnostuneille  
  • osanottajat voivat esitellä ja myydä omia tuotteitaan kurssin aikana yleisölle
  • kurssilaiset hankkivat itse työvälineet sekä turvallisuusmääräysten mukaiset työvaatteet, kuulosuojaimet ja vakuutukset.
  • ruokailumahdollisuus on Kierikkikeskuksen ravintolassa ja omilla eväillä kivikauden kylässä
  • kivikauden kylän huoltorakennus on käytettävissä sosiaalitilana kurssin ajan.
  • kurssimaksua vastaan saa veistospuut, Kari Tykkyläisen ohjauksen, huoltorakennuksen käyttöoikeuden ja sisäänpääsyn Kierikkikeskuksen päärakennukseen sekä osallistumisoikeuden veistoskilpailuun.
  • osanottajat saavat puumateriaalin ilmaiseksi jos jättävät yhden työnsä Kierikin kivikautiseen miljööseen ja ulkoalueelle. 

Ilmoittautumiset 15.4.2018 mennessä alla näkyvillä yhteystietoilla.

Lisätietoja kurssin sisällöstä ja järjestelyistä:
Kierikkikeskuksen intendentti Leena Lehtinen, 040 514 9466, leena.lehtinen@kierikki.fi
MSLn Hyvän mielen paikat -hankkeen koordinaattori Riitta-Johannna Laitinen,  0400 449 816, riittajohanna.laitinen@msl.fi.

Kurssi järjestetään Museo- ja tiedekeskus Luupin/Kierikkikeskuksen, Maaseudun Sivistysliiton ja Kierikki ry:n yhteistyönä.  

Lisätietoa kurssista tulee kevään aikana.

 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin