Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Minä maalaan kuin jumala – Ellen Thesleffin elämä ja taide

Aika: su 6.5.2018 14:00 - 15:30
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Tutkija Hanna-Reetta Schreck esitelmöi kuvataiteilija Ellen Thesleffistä.

Taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck julkaisi syyskuussa 2017 paljon kiitosta saaneen kirjan Minä maalaan kuin jumala, joka kertoo kuvataiteilija Ellen Thesleffin (1869–1954) tarinan. Thesleffiä pidetään yhtenä maamme ensimmäisistä ekspressionisteista ja yhtenä merkittävimmistä pohjoismaalaisista maalareista. Tämän lisäksi hän oli monin tavoin edelläkävijä aikana, jolloin naistaiteilijoiden oli paljon vaikeampaa saada tunnustusta osana taidemaailmaa kuin nykyään, olivatpa heidän teoksensa kuinka korkeatasoisia hyvänsä.

Hanna-Reetta Schreck (s. 1976) on helsinkiläinen taide- ja kulttuurihistorioitsija, tutkija, tietokirjailija, opettaja sekä kulttuurihallinnon ja -politiikan asiantuntija. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat taiteiden- ja tieteidenvälisyys, erityisesti historian, taiteentutkimuksen, kuvataiteen ja tanssin näkökulmista. Hän valmistelee parhaillaan myös väitöskirjaa Ellen Thesleffin taiteesta.

Tulethan ajoissa, sillä paikkoja on rajoitetusti. Luento sisältyy taidemuseon pääsymaksuun. Tervetuloa.


Teos yllä: Ellen Thesleff, Italialainen maisema (ajoittamaton). Kansallisgalleria/Ateneumin taidemuseo, kokoelma Kaunisto. Kuva Kansallisgalleria/Kirsi Halkola.

Kopioi tapahtuman jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin