Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Kivikauden kylässä kokeellista arkeologiaa heinäkuussa

Aika: 12.7. - 31.7.2018
Paikka: Kierikkikeskus, Kierikkikeskus, Pahkalantie 447

 

Nyt heinäkuussa Kierikin työntekijät, vapaaehtoiset ja kaivauksille tulevat ryhmät edustavat 13 eri kansallisuutta, joista iso joukko tekee työtään kivikauden kylässä.  Yleisö on tervetullut seuraamaan kivikauden kylässä kansainvälisten vieraiden toimesta tehtävää kokeellista arkeologiaa.

Koko heinäkuun Kierikissä viipyvästä 11-henkisestä brittiryhmästä osa on päivittäin yleisökaivauksilla, osa tri Peter Groomin johdolla kivikauden kylässä kokeellisen arkeologian töissä. Parhaillaan he kunnostavat v. 2016 tehtyä hirvennahkavenettä, tekevät kalapadon ennallistusta mistä ehtivät jo kirjoittaa artikkelinkin. Muita kokeiluja on ainakin kiviporan käytöstä.  He auttavat myös kivikauden kylän Leader-rahoitteisen kunnostuksen töissä. Brittiryhmä on paikalla ma-la klo 10-17 paitsi 16.-17.7. matkan takia.

Amerikkalaisen Lynx Vildenin 12-hengen ryhmä on paikalla kaikkina päivinä aina 21.7. saakka ja lähtee 22.7. aamulla Ruotsiin. Kuvassa Lynx valmistaa kiviporaa luuhuilun tekemistä varten. 

Kierikin kansainväliset vieraat ovat todella ahkeria ja aikaansaavia. Lynx Vildenin ryhmä on viikossa muokannut kymmeniä poronnahkoja joista he myöhemmin tekevät vaatteita. Poronlihaa he ostivat kahden ja puolen ruhon verran. Kohta lihat savustetaan ja kuivatetaan kylässä seuraavan kolmen kuukauden Pohjois-Ruotsin selviytymisleiriä varten. Nyt jos koskaan kannattaa tulla katsomaan kuinka kivikauden kylä elää aidosti. Esihistoria on kansainvälistä ja aidosti yhteistä tekemistä.

Jakolinkki

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin