Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Näyttelyesittely: Luonnollisesti Anni Rapinoja

Aika: su 4.11.2018 14:00 - 15:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Taidemuseon amanuenssi Elina Vieru johdattaa museovieraat Anni Rapinojan Luonnollisesti-näyttelyn teemoihin ja taustoihin – metsäisiin tunnelmiin.

Kuvataiteilija Anni Rapinoja ja Hailuoto kuuluvat yhteen kuin kaarna mäntyyn ja muurahainen kekoon. Rapinoja on vienyt luotolaisia työtovereitaan, kasveja, eläimiä, maata ja vettä näyttelyihin ja taidemuseoiden kokoelmiin 1990-luvun alusta lähtien. Luonto myös sanelee, mitä milloinkin on tarjolla ja tehtävissä. Vuodenkierto rytmittää työn vaiheita; luonnossa kulkemista, kuvaamista, keräämistä, puhdistamista, kuivattamista, teknisen ja esteettisen toteutuksen pohdiskelua, kokoamista ja rakentamista. ”Prosessit ovat pitkiä, joskus vuosienkin pituisia verrattuna teoksen varsinaiseen toteutusvaiheeseen”, kertoo Rapinoja. Teosten muoto on usein otettu ihmisten esineellisestä maailmasta, mutta ensimmäinen ja viimeinen sana on aina luonnolla, jonka hyvinvointi ja pahoinvointi koituvat myös ihmisen osaksi – samaa kokonaisuutta kun olemme.

Näyttelyssä on mukana mm. uusia videoteoksia sekä Rapinojan kenties tunnetuimpia ja rakastetuimpia teoksia, vaatteita ja asusteita Luonnon Garderobi -sarjasta. Lisää tietoa Luonnolllisesti Anni Rapinoja -näyttelystä.

Näyttelyesittelyssä tehdään myös pieni kurkistus Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttelyyn. Lisää tietä Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttelystä.

Näyttelyesittely sisältyy pääsylipun hintaan.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin