Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Tiedebrunssi: Myytti hiljaisista suomalaisista murtuu

Aika: su 19.5.2019 11:00 - 15:00
Paikka: Tiedekeskus Tietomaa, Tiedekahvila, Tiedekeskus Tietomaa, Nahkatehtaankatu 9

Anna Vatanen, tutkijatohtori, Kielten ja kirjallisuuden tutkimusyksiköstä (HuTK) avaa suomalaisten hiljaisuusmyyttiä. Meitä suomalaisia pidetään kahdella kielellä vaikenevana kansakuntana. Tutkimus kuitenkin osoittaa, ettei suomalaisten keskusteluissa juurikaan esiinny täydellistä hiljaisuutta. Emme ole niin erilaisia kuin muu maailma, olemme vain luoneet omat tapamme reagoida hiljaisiin hetkiin. Siinä missä ranskalainen hymisee ja yhdysvaltalainen toistelee ”you know”, me täytämme keskustelun aikana syntyviä hiljaisia hetkiä omalla tavallamme, vaikkapa kahvia juomalla.

Suomalaisessa keskustelussa tauot eivät välttämättä vaikuta kiusallisilta. Hiljaisuus ja sen ilmeneminen ja sietäminen ovatkin yhtä paljon tilanne- ja persoonakohtaisia kuin kulttuurisidonnaisia asioita.

Hiljaisuuden mekanismien ymmärtämisellä ei ole merkitystä vain henkilökohtaisella tasolla, vaan myös kansainvälisissä tilanteissa. Esimerkiksi suomalaisten toiminnan ymmärtäminen vaikkapa liike-elämän tilanteissa voi edesauttaa kulttuurien välistä vuorovaikutusta.

Luento alkaa kello 12.30 (kesto n. 30 min).

Tiedebrunssi on tarjolla kello 11–15. Brunssin hinta on 19 € henkilöltä. Luento kuuluu brunssin hintaan.

Tiedebrunssin menu:

Vihersalaattia ja salaatinkastiketta
Savulohi- pastasalaattia
Marinoituja kasviksia
Pinaattimunakasta
Paistettuja nakkeja sekä kasvisruokailijoille Falafel-pyöryköitä
Yrttidressing
Maustamatonta jogurttia ja marjoja
Mysliä
Kinkkua ja juustoa
Tomaattia ja kurkkua
Croisantteja
Talon tuoretta Ciabattaa/Luomu ruisleipää
Voita ja levitettä
Kahvia ja haudutettua teetä
Tuoremehua sekä vettä
Hedelmävalikoima
Keksejä
Suklaapiirakkaa

 

Tiedebrunssit järjestetään yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa. Brunssin menun toteutuksesta vastaa Tiedekahvilan palvelutoimittaja Kanresta Oy.

Tiedebrunssille mahtuu 60 ruokailijaa. Tiedebrunssin ennakkovarauksen voi tehdä Kanrestalle p. 050 440 2018 tai paikan päällä Tiedekahvila Tietomaassa. Ennakkovaraus on käytävä maksamassa Tiedekahvila Tietomaahan viimeistään brunssia edeltävänä torstaina. Muutoin varaus raukeaa.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin