Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Senioriklubi: Pieski, Kaikkonen ja Jurvakainen

Aika: ti 26.2.2019 13:00 - 14:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Taidemuseon amanuenssi Elina Vierun johdolla Luupin senioriklubilaiset tutustuvat kolmen upean naistaiteilijan – Outi Pieskin, Helena Kaikkosen ja Terttu Jurvakaisen – näyttelyihin.

Outi Pieski  – Cuolmmadit
Utsjoella ja Mäntsälässä työskentelevä Pieski (s. 1973) tunnetaan saamelaisena nykytaiteilijana ja aktivistina, joka osallistuu herkillä ja monitulkintaisilla teoksillaan saamelaiskulttuurin dekolonisaatioon ja alkuperäiskansojen oikeuksia koskevaan keskusteluun.

Helena Kaikkonen – Kaipuun horisontti
Näyttelyn teemana ja innoittajana on luonnon kiertokulun ja ihmiselämän vaiheiden rinnastaminen. Muutos ja toistuvuus rytmittävät niin luontoa kuin ihmisarkea. Aika kuluu, mutta mikään ei koskaan ole lopullisesti valmista.

Terttu Jurvakainen – Loistava paletti
Laaja retrospektiivinen näyttely esittelee keskeistä tuotantoa 1970-luvulta nykyhetkeen. Vuosikymmeniin mahtuu erilaisia tyylillisiä periodeja, mutta värien ilmaisevuudella ja aistikkailla rinnastuksilla on aina ollut suvereeni päärooli suurissa abstrakteissa maalauksissa.

Luupin senioriklubi tarjoaa yli 60-vuotiaille ja eläkeläisille kerhomuotoista toimintaa. Toiminnasta vastaavat yhteistyössä Oulun taidemuseo, Pohjois-Pohjanmaan museo ja Tiedekeskus Tietomaa, joten tarjolla on monipuolista ja helposti lähestyttävää ohjelmaa taiteen, tieteen ja kulttuurihistorian parissa. Klubilaiset tutustuvat esillä oleviin Luupin näyttelyihin ja niiden taustoihin oppaiden johdolla. Lisää tietoa Luupin senioriklubin toiminnasta. 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin