Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Opiskelijapäivä ja Kaikkosen taiteilijatapaaminen

Aika: su 24.2.2019 12:00 - 19:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Opiskelijapäivä, ilmainen sisäänpääsy opiskelijakortilla näyttelyihin. 

Klo 14–15 kuvataiteilija Helena Kaikkosen taiteilijatapaaminen, jonka jälkeen taidemuseon amanuenssi Elina Vieru esittelee Outi Pieskin ja Terttu Jurvakaisen näyttelyt.

Klo 15.15 kokeellinen vokalisti, performanssitaiteilija Meri Nikula vie yleisön lumoavan laulun ja rummutuksen kautta mukanaan äänimatkalle. Asettaudumme itseemme lämmittelevien ja avaavien liikkeiden kautta, rentoudumme ohjattuun meditaatioon ja annamme äänten viedä. Musiikki johdattelee elementtien lävitse – mielikuvissamme kohtaamme: tulen, veden, ilman, puun ja maan. Mitä elementit sinulle kertovat? Mikä tuntuu voimakkaimmalta, läheisimmältä?

Klo 16.30 Ilmaise itseäsi -työpaja (2h). Jatketaan työskentelyä kehoa ja maaleja käyttäen. Työpajan ohjaavat Anna-Kaisa Kettunen ja Piritta Mäntyjärvi Osallistava ja liikunnallinen teatteri -hankkeesta. Työpaja on tarkoitettu 15–25-vuotiaille ja siihen mahtuu 15 osallistujaa. Ilmoittautumiset ennakkoon heli.hietala@wau-ry.net tai p. 045 600 6027.

Helena Kaikkonen – Kaipuun horisontti
Näyttelyn teemana ja innoittajana on luonnon kiertokulun ja ihmiselämän vaiheiden rinnastaminen. Muutos ja toistuvuus rytmittävät niin luontoa kuin ihmisarkea. Aika kuluu, mutta mikään ei koskaan ole lopullisesti valmista.

Outi Pieski  – Cuolmmadit
Utsjoella ja Mäntsälässä työskentelevä Pieski (s. 1973) tunnetaan saamelaisena nykytaiteilijana ja aktivistina, joka osallistuu herkillä ja monitulkintaisilla teoksillaan saamelaiskulttuurin dekolonisaatioon ja alkuperäiskansojen oikeuksia koskevaan keskusteluun.

Terttu Jurvakainen – Loistava paletti
Laaja retrospektiivinen näyttely esittelee keskeistä tuotantoa 1970-luvulta nykyhetkeen. Vuosikymmeniin mahtuu erilaisia tyylillisiä periodeja, mutta värien ilmaisevuudella ja aistikkailla rinnastuksilla on aina ollut suvereeni päärooli suurissa abstrakteissa maalauksissa.

Näyttelyesittelyt sisältyvät taidemuseon pääsylipun hintaan. 

 

Kuva vasemmalla: Outi Pieski, Kokoontuminen. Kuva: Ari Karttunen / EMMA.
Kuva alhaalla keskellä: Terttu Jurvakainen, Aavistus keväästä, 2015.
Helena Kaikkosen kuva Mika Friman.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin