Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Äitienpäivä – Etniid beaivi

Aika: su 12.5.2019 12:00 - 19:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Tule viettämään mieleenpainuva äitienpäivä Oulun taidemuseoon. Nähtävillä on kahden upean naistaiteilijan näyttelyt: Outi Pieski  – Cuolmmadit ja Helena Kaikkonen – Kaipuun horisontti. Lisäksi nähtävillä on näyttely Kasvu ja lähtö – Hiukset nykytaiteessa. Päivän aikana on monipuolisesti ohjelmaa.

Äitienpäivänä taidemuseossa esitetään Marja Helanderin palkittu lyhytelokuva Eatnanvuloš Lottit – Maan sisällä linnut (2017). Teos tutkii saamelaisalueiden omistajuuden takana piileviä syvempiä kysymyksiä. Elokuvassa esiintyvät saamelaiset nuoret Birit ja Katja Haarla, jotka opiskelevat Suomen kansallisbaletin Balettioppilaitoksessa. Näytökset: klo 14, 15, 16 ja 17 Satula-tilassa. Heidän äitinsä Outin Pieskin näyttely Cuolmmadit on nähtävillä parhaillaan Oulun taidemuseossa.

Kello 13 on tarjolla luento Käsityöt saamelaisnaisen elämässä – Duodji sámenissona eallimis, FT Sigga-Marja Magga, Oulun yliopisto, Giellagas-instituutti. Katso lisää tietoa luennosta.

Luennon jälkeen järjestetään klo 14–17 Uudenlaisia saamelaiskoruja perinteisin saamenkäsityötekniikoin -kurssi aikuisille. Kurssille on ennakkoilmoittautuminen ja materiaalimaksu. Katso kurssin tarkemmat tiedot.

Päivän aikana Naisten Pankin vapaaehtoiset ovat kertomassa toiminnastaan. Naisten Pankki on vapaaehtoisten verkosto, jonka kerää varoja kehitysmaiden naisten toimeentulon parantamiseksi kestävän kehityksen periaattein. Halutessaan heille voi tehdä lahjoituksen.

Äitienpäivänä taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy kaikille naisille. 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin