Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Helena Kaikkosen taiteilijatapaaminen

Aika: su 31.3.2019 14:00 - 15:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Kuvataiteilija Helena Kaikkosen taiteilijatapaaminen, jonka jälkeen amanuenssi Elina Vieru esittelee Outi Pieskin ja Terttu Jurvakaisen näyttelyt.

Helena Kaikkonen – Kaipuun horisontti
Näyttelyn teemana ja innoittajana on luonnon kiertokulun ja ihmiselämän vaiheiden rinnastaminen. Muutos ja toistuvuus rytmittävät niin luontoa kuin ihmisarkea. Aika kuluu, mutta mikään ei koskaan ole lopullisesti valmista.

Outi Pieski  – Cuolmmadit
Utsjoella ja Mäntsälässä työskentelevä Pieski (s. 1973) tunnetaan saamelaisena nykytaiteilijana ja aktivistina, joka osallistuu herkillä ja monitulkintaisilla teoksillaan saamelaiskulttuurin dekolonisaatioon ja alkuperäiskansojen oikeuksia koskevaan keskusteluun.

Terttu Jurvakainen – Loistava paletti
Laaja retrospektiivinen näyttely esittelee keskeistä tuotantoa 1970-luvulta nykyhetkeen. Vuosikymmeniin mahtuu erilaisia tyylillisiä periodeja, mutta värien ilmaisevuudella ja aistikkailla rinnastuksilla on aina ollut suvereeni päärooli suurissa abstrakteissa maalauksissa

Kuva: Mika Friman

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin