Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Milja Guttormin Saamelaisena kaupungissa -luento

Aika: su 7.4.2019 14:00 - 15:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Suomen saamelaisalueen kuntien (Utsjoki, Inari, Enontekiö, Sodankylä) ulkopuolella asuu jo 75 % alle kymmenvuotiaista lapsista ja aikuisistakin noin 65 %. Luku on suuri ja sen takia on tärkeää vahvistaa myös kaupungissa ja saamelaisalueen ulkopuolella asuvien saamelaisten identiteettiä. Saamelaisuus kuuluu kaikille saamelaisille asuinpaikasta ja kielitaidosta riippumatta. Kaupunkien saamelaiset ovat huonommassa asemassa suhteessa saamelaisalueella asuviin saamelaisiin, koska nämä asuvat ympäristössä, jossa kieli ja kulttuuri on elävää ja arjessa läsnä koko ajan ja sen takia myös helpommin opittavissa. Millaista saamelaisena eläminen on kaupungissa? Onko mahdollista siirtää kieltä jälkipolville? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Milja Guttormin luennolla Saamelaisena kaupungissa – Sápmelažžan gávpogis.

Läänintaiteilija, FM Milja Guttorm (s.1978) on oululaistunut Utsjoen saamelainen, joka työskentelee Taiteen edistämiskeskuksessa kaupunkisaamelaiskulttuurin edistämisen ja vaalimisen parissa. Guttormin mielenkiinnon kohteita ovat saamelaisten kansanlääkintä, saamen kielten ja saamelaiskulttuurin opetus sekä tiedon jakaminen.

Luento sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan.

Samana päivänä taidemuseossa järjestetään VÄRIT HUKASSA? -puuhapäivä. Katso lisää tietoa tapahtumasta.

Kuva: Satu Koho.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin