Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Näyttelyesittely: Hiukset nykytaiteessa, Kaikkonen, Pieski

Aika: su 26.5.2019 14:00 - 15:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Amanuenssi Elina Vieru johdattaa museovieraat taidemuseon kolmen upean näyttelyn teemoihin ja taustoihin. Nähtävillä ovat: Kasvu ja lähtö – Hiukset nykytaiteessa, Helena Kaikkonen – Kaipuun horisontti ja Outi Pieski – Cuolmmadit.

Kasvu ja lähtö – Hiukset nykytaiteessa
Tukka hyvin, kaikki hyvin! Hiukset eivät todellakaan ole yhdentekevä asia ihmiselämässä tai taiteessa. Hiukset kuuluvat kehoon, mutta muodostavat oman erityisen kokonaisuutensa. Kuvataiteilijoille hiuksilla on yllättävänkin voimakas symboliarvo materiaalina, mutta myös tarinoiden, merkitysten ja mielikuvien kantajana. Oulun taidemuseon ja Pohjois-Pohjanmaan museon yhteistyönä syntyneessä näyttelyssä on toinen toistaan kiehtovampia teoksia yli kolmeltakymmeneltä nykytaiteilijalta sekä hiuksiin liittyvää historiallista esineistöä Pohjois-Pohjanmaan museon kokoelmista.

Helena Kaikkonen – Kaipuun horisontti
Näyttelyn teemana ja innoittajana on luonnon kiertokulun ja ihmiselämän vaiheiden rinnastaminen. Muutos ja toistuvuus rytmittävät niin luontoa kuin ihmisarkea. Aika kuluu, mutta mikään ei koskaan ole lopullisesti valmista.

Outi Pieski – Cuolmmadit
Utsjoella ja Mäntsälässä työskentelevä Pieski tunnetaan saamelaisena nykytaiteilijana ja aktivistina, joka osallistuu herkillä ja monitulkintaisilla teoksillaan saamelaiskulttuurin dekolonisaatioon ja alkuperäiskansojen oikeuksia koskevaan keskusteluun.

Näyttelyesittely sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin