Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Sigga-Marja Maggan Käsityöt saamelaisnaisen elämässä -luento

Aika: su 12.5.2019 13:00 - 14:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

FT Sigga-Marja Magga, Oulun yliopisto, Giellagas-instituutti, luennoi aiheesta Käsityöt saamelaisnaisen elämässä – Duodji sámenissona eallimis Oulun taidemuseossa. Luennollaan hän kertoo duodjin eli käsityön merkityksestä saamelaisnaisten elämässä. Duodjitaito on perinteisesti ollut saamelaisten arjessa selviytymisen edellytys. Mutta mitä käsityöt merkitsevät nykypäivänä naisten ja erityisesti äitien näkökulmasta katsottuna? Esitelmässä tarkastellaan muun muassa saamenpukua, sen historiaa ja muutoksia. 

Sigga-Marja Magga on aikaisemmalta koulutukseltaan tekstiilialan artenomi. Nykyisin hän toimii Oulun yliopiston Giellagas-instituutissa saamelaisen kulttuurin opettajana ja saamelaisen käsityön tutkijana. Hän on kotoisin Ivalon Törmäsestä porosaamelaisesta perheestä, jossa käsityöt ovat aina olleet osa elämää.

Äitienpäivän muuta ohjelmaa

Luennon jälkeen järjestetään klo 14–17 Uudenlaisia saamelaiskoruja perinteisin saamenkäsityötekniikoin -kurssi aikuisille. Kurssille on ennakkoilmoittautuminen ja materiaalimaksu. Katso kurssin tarkemmat tiedot.

Taidemuseossa nähdään äitienpäivänä myös Marja Helanderin palkittu lyhytelokuva Eatnanvuloš Lottit – Maan sisällä linnut (2017) klo 14 , 15, 16 ja 17 Satula-tilassa.

 

Äitienpäivänä taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy kaikille naisille.

Kuva: Lauri Lajunen

Jakolinkki

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin