Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Villa – Pirjo Yli-Maunulan tanssi-installaatio

Aika: su 28.4.2019 14:00 - 14:30
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Oulun taidemuseossa nähdään Pirjo Yli-Maunulan esittämä tanssi-installaatio, jota hän esitti menneenä talvena Valvegalleriassa esillä olleessa Villa-näyttelyssä. Tanssi-installaatiossa villamateriaali muuntautuu veistoksellisesti muodosta toiseen synnyttäen runsaasti mielikuvia, joiden virrassa katsoja rauhoittuu lähes meditatiiviseen tilaan.

Villa materiaalina on ollut ihmisen käytössä tuhansia vuosia. Villalanka on side, joka yhdistää kulttuureja ja jossa on läsnä ajan ja paikan ulottuvuus. Se on osa ihmisen vuorovaikutusta ankaran, mutta äärimmäisen kauniin luonnon kanssa. Ikivanha materiaali näyttäytyy vastalauseena halpatuotannon epäeettisyydelle ja kertakäyttöisyydelle. Villalla on monta sielua.

Villa on kolmiosainen projekti, jota ovat luomassa koreografi Pirjo Yli-Maunula, pukusuunnittelija-lavastaja Pirjo Valinen, valosuunnittelija Jukka Huitila ja äänisuunnittelija Aake Otsala. Teossarja on jatkoa työryhmän aiemmille materiaalilähtöisille teoksille Susurro ja Pessi ja Illusia.

Projekti käynnistyi tammikuussa Valvegalleriassa järjestetyllä näyttelyllä, joka rakentui Valisen villamateriaaleista toteutettujen teosten ympärille. Kesällä on vuorossa ulkoilmateos Hailuodon teatterifestivaalille ja syksyllä näyttämöteos Valvesaliin. Näihin kahteen viimeiseen vaiheeseen on tulossa tanssijavahvistuksina Milla Virtanen ja Titta Court. Työryhmään kuuluu myös kuvataiteilija Heidi Kesti ja valokuvaaja-kirjoittaja Janne-Pekka Manninen.

Esitys on taidemuseon toisessa kerroksessa Terttu Jurvakaisen Loistava paletti -näyttelyn isossa salissa. Esityksen yhteistyökumppani on Flow Productions. Esitys sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan.

Samana päivänä taidemuseossa järjestetään myös Liikkeellä kuvaan -lyhytkurssi. Katso tapahtuman tiedot. 

Jakolinkki

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin