Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Avajaiset: Kasvu ja lähtö – hiukset nykytaiteessa

Aika: pe 10.5.2019 17:00 - 19:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

 

Tervetuloa Kasvu ja lähtö – hiukset nykytaiteessa -näyttelyn avajaisiin pe 10.5.2019 klo 17–19.

Tilaisuuden avaus
Elina Vieru, näyttelyn kuraattori, amanuenssi, Oulun taidemuseo

Vieno Motors, anarkofloristinen performanssi hiuksille ja ihmisille

Tukka hyvin, kaikki hyvin! Hiukset eivät todellakaan ole yhdentekevä asia ihmiselämässä tai taiteessa. Hiukset kuuluvat kehoon, mutta muodostavat oman erityisen kokonaisuutensa. Hiukset tai hiuksettomuus määrittelevät keskeisesti ulkonäköä ja hiusten käsittelyyn uhrataan varoja ja aikaa. Hiukset ovat sotkeutuneet kaikkialle; mytologiaan, uskontoon, politiikkaan, talouteen, etnisyyteen, luokkaan, sukupuoleen, seksuaalisuuteen, ikään, terveyteen, sairauteen, taiteisiin ja populaarikulttuuriin. Kuvataiteilijoille hiuksilla on yllättävänkin voimakas symboliarvo materiaalina, mutta myös tarinoiden, merkitysten ja mielikuvien kantajana.

Oulun taidemuseon ja Pohjois-Pohjanmaan museon yhteistyönä syntyneessä näyttelyssä on toinen toistaan kiehtovampia teoksia yli kolmeltakymmeneltä nykytaiteilijalta sekä hiuksiin liittyvää historiallista esineistöä Pohjois-Pohjanmaan museon kokoelmista.

Avajaiset ovat kaikille avoin ja maksuton tapahtuma.

Kuva: Raakel Kuukka, Huiskis, pigmenttivedos, diasec, ed. 2/5, Jenny ja Antti Wihurin säätiön kokoelma, yksityiskohta, 2011. Kuva: Arto Liiti.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin