Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Uudenlaisia saamelaiskoruja perinteisin saamenkäsityötekniikoin -kurssi

Aika: su 12.5.2019 14:00 - 17:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Kurssilla tutustutaan saamenkäsityömateriaaleihin ja -tekniikoihin koruja tehden. Lisäksi sovelletaan perinteisiä saamenkäsityön koristelutekniikoita uudenlaisiin koruihin. Kurssin sisältö koostuu korun suunnittelusta, soveltuvan materiaalin ja tekniikan valinnasta sekä itse korun valmistamisesta. Voit valmistaa korun oman mielesi mukaan, vaihtoehtoina: korvakorut, kaulakoru, rannekoru, rintakoru, laukkukoru, avaimenperä, avainnauha tai heijastin.

Pääasiallisina materiaaleina käytetään: poronnahkaa, poronsarvikiekkoja, verkaa, villalankaa, kirjontalankaa. Perusmateriaalit ovat saatavilla kurssilta ja sisältyvät kurssimaksuun. Koruihin on myös mahdollisuus käyttää myös tinalankaa ja hopeaa, joista peritään erillismaksu.

Opettajana toimii saamenkäsityön opettaja, taiteen maisteri, Inka Guttorm (inka.k.guttorm@gmail.com, 040 732 5410).

Kurssimaksu 25e / osallistuja. Kurssille mahtuu 20 osallistujaa. Ennakkoilmoittautuminen Oulun taidemuseon asiakaspalveluun 044 703 7471. Voit ostaa taidemuseon infosta ennakkoon kurssiin oikeuttavan lahjakortin esimerkiksi äitienpäivälahjaksi tai vain ilahduttaaksesi ystävääsi tai itseäsi.

Äitienpäivän muuta ohjelmaa

Ennen kurssia klo 13.00 taidemuseolla luennoi FT Sigga-Marja Magga, Oulun yliopisto, Giellagas-instituutti aiheesta Käsityöt saamelaisnaisen elämässä – Duodji sámenissona eallimis. Katso luennon tarkempi sisältö.

Taidemuseossa nähdään äitienpäivänä myös Marja Helanderin palkittu lyhytelokuva Eatnanvuloš Lottit – Maan sisällä linnut (2017) klo 14, 15, 16 ja 17 Satula-tilassa.

Äitienpäivänä taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy kaikille naisille. 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin