Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Moottorisahaveistokurssi ja perhepäivä

Aika: 14.6. - 16.6.2019
Paikka: Kierikkikeskus, Kierikkikeskus, Pahkalantie 447

Moottorisahaveistokurssi ja perhepäivä Kierikissä – nyt ilmaiseksi!

Yli-Iin Kierikkikeskuksen kivikauden kylässä järjestetään jo kolmatta kertaa moottorisahaveistoskurssi taitelija Kari Tykkyläisen johdolla 14.–16.6.2019.  Toisena sahankäytön opettajana on iiläinen Olli-Pekka Kellokumpu.  Uutuutena on su 16.6. ilmainen perhepäivä päärakennuksessa taitelija Sanna Koiviston johdolla. Ohjelmassa on mm. kolmen muusikon lastenkonsertti Pentti Punkin syntymäpäivät klo 14–15. Kolmen päivän kurssin päättää sunnuntain sahausnäytös ja Kari Tykkyläisen blues-esitys kivikauden kylässä.

Kurssi on tarkoitettu kaikille veistämisestä kiinnostuneille sekä kokeneille että vasta-alkajille. Haluamme alentaa kynnystä tehdä moottorisahataidetta ja kehittää tätä jokaiselle soveltuvaa taidemuotoa kokeneiden veistäjien johdolla. Tänä vuonna kurssilla ei ole kilpailua mutta su 16.6. on näytöspäivä, jolloin kurssin osanottajat veistävät opettajien johdolla kivikauden kylässä yleisön ehdottamista aiheista. Kukin kurssille osallistunut veistäjä jättää yhden teoksen Kierikkiin, jonne on muodostumassa moottorisahalla tehty veistospuisto.

Tänä vuonna on myös su 16.6. edullinen bussikyyti Oulun keskustasta Kierikkiin ja takaisin. Ajomatka kestää noin tunnin. Bussi lähtee Oulusta klo 11 ja takaisin Ouluun klo 16.30. Lippu maksetaan kuljettajalle. Ei ennakkovarausta.

Kurssi järjestetään Kierikki ry:n ja Museo- ja tiedekeskus Luupin / Kierikkikeskuksen yhteistyönä.  Tukijoina ovat Valto Pernu -säätiö, Pohjolan Voima ja StoraEnso.

Käytännön tietoa kurssista

- Jokainen osanottaja tuo oman sahan ja turvavälineet. Sahauspuut ja kurssi ovat ilmaisia. Vastineeksi kurssin osanottaja jättää vähintään yhden veistoksen, joka valitaan yhdessä Kierikkikeskuksen henkilökunnan kanssa.

- Kurssi kestää kolme päivää 14.–15.6. klo 9–16 ja 16.6. klo 10–16. Kari Tykkyläinen on paikalla pe–su, Olli-Pekka Kellokumpu la–su. Sahausta voi jatkaa omatoimisesti klo 16 jälkeenkin muutaman tunnin.

- Kurssilaisilla on käytössään kivikauden kylän huoltorakennus, jossa on keittiö, wc:t ja suihkut. Mikäli majoitut kivikauden kylässä omalla asuntoautolla, Kierikki veloittaa siitä 100 euroa.

- Kurssi on mielenkiintoinen kohde puunveistotaiteesta kiinnostuneelle yleisölle, jolle osanottajat voivat esitellä ja myydä omia tuotteitaan.

- Ruokailumahdollisuus järjestetään Kierikkikeskuksen ravintolassa ja omilla eväillä kivikauden kylässä. 

- Kesäkuun ja tulevien kurssien tavoitteena on kehittää ihmistä esittävien mm. toteemipatsaiden veistämistä, myös esihistorian taiteeseen ja mytologiaan pohjautuvaa veistotaidetta. Veistäjille annetaan hyvin vapaat kädet omaan ilmaisuun.

- Su 16.6. on loppuhuipennus ja perhepäivä. Päärakennuksessa on koko perheen taidetyöpaja kuvataiteilija Sanna Koiviston johdolla klo 11–14 (alle 5-v. tukihenkilön kanssa) ja lastenkonsertti Pentti Punkin syntymäpäivät klo 14–15.  Samaan aikaan kivikauden kylässä on kurssilaisten ja opettajien huikea moottorisahataiteen näytös. Yleisö voi ehdottaa veistosten aiheita.  Kurssin loppuhuipennus on perinteiseen tapaan Kari Tykkyläisen blues-konsertti kivikauden kylässä klo 15.30–16.30. Bussi Ouluun koukkaa lähtiessään kivikauden kylän kautta.

- Kierikkikeskuksen päärakennus on auki kaikkina kurssipäivinä klo 10–16. Su 16.6. on kaikille vapaa pääsy.

Yhteystietoja Kierikkiä lähellä olevista majoituspaikoista, joista osalla on myös asuntovaunupaikkoja. Jokainen varaa itse majoituksensa suoraan majapaikasta:

Hotelli Kierikinhovi (Kierikkikeskuksen päärakennuksen vieressä): http://kierikinhovi.fi/, hotellinjohtaja Aino Kurtti, p. 044 737 9464, aino.kurtti@kierikinhovi.fi.

Pahkalan koulu, 5 km itään Kierikistä. Pahkalantie 864, varaukset Evita Kallinen p. 040 864 4644.

Luonto-olohuone (ent. Kotalan koulu), 12 km maanteitse Kierikistä Tannilan suuntaan, os. Perinnöntie 30 (tie taloon Tannilantie 618 kohdalta). http://www.luonto-olohuone.fi/. Varaukset Riikka Lahtinen p. 044 502 6788, olohuone@luonto-olohuone.fi.

Ilmoittauduthan kurssille 17.5. mennessä.
Lisätietoa kurssin sisällöstä ja järjestelyistä sekä ilmoittautumiset:
intendentti Leena Lehtinen p. 040 514 9466, leena.lehtinen@kierikki.fi
kurssin vetäjä taiteilija Kari Tykkyläinen p. 040 724 8982, kari@tykkylainen.net

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin