Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Sata vuotta sitten – Samuli Paulaharjun valokuvia

Aika: 20.5. - 11.10.2019
Paikka: Kierikkikeskus, Kierikkikeskus, Pahkalantie 447

Pohjois-Pohjanmaan museon ja Oulun taidemuseon yhdessä tuottama historianäyttely esittelee Oulun pohjoispuolen elämää ja alueita sata vuotta vanhoissa Samuli Paulaharjun ottamissa valokuvissa.

Samuli Paulaharju (s. 1875 Kurikka, k. 1944 Oulu) muistetaan parhaiten perinteen kerääjänä, jolla oli taito löytää ja kerätä aineistoa, joka muilta jäi huomaamatta. Yli neljän vuosikymmenen aikana tehdyt pitkät keruumatkat kartuttivat aineiston, joka on yhä määrällisesti ylittämätön.

Paulaharjulla oli 1910-luvulla kesäpaikka Oulun seudulla Kiimingissä, josta hän teki kansanperinteen kuvaus- ja keruumatkoja lähiseuduille, kuten Haukiputaalle ja Iihin. Pohjois-Pohjanmaan museon omistukseen kuuluvassa Paulaharjun kokoelmassa on tuhansia hänen matkoiltaan ottamia valokuvia.

Näyttely antaa kurkistuksen sadan vuoden takaiseen elämään, sen ihmisiin, vanhoihin työtapoihin ja muuttuneisiin maisemiin. Näyttelyn tekstit kertovat jo osin historiaan jääneistä työmenetelmistä sekä paikallisista kansan parissa tunnetuista merkkihenkilöistä.

Näyttely on Kierikkikeskuksen ravintolan seinillä ja nähtävissä päärakennuksen avoinnaoloaikoina.

 

Jakolinkki

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin