Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Taidemuseo Oulun Taiteiden Yössä

Aika: to 15.8.2019 09:00 - 23:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Oulun taidemuseo on täynnä tapahtumia ja toimintaa Oulun Taiteiden Yönä 15.8. klo 9–23. Museoon on vapaa pääsy.

 

Taiteiden Yön ohjelma

Klo 15–22 Black out poetry omatoiminen työpajapiste taidemuseon A-salissa.

Klo 15–17 Kepparitarvikepaja Repussa.

Klo 15–20 Esteratsastusta puiston puolella yhteistyössä 4H:n kanssa.

Klo 17 ja 19 Avoimet estekisat. Ilmoittautuminen paikan päällä. Säävaraus.

Klo 18–20 Crazy Hair pop up -piste Repussa.

Klo 18 Näyttelyiden yleisöesittely: Kasvu ja lähtö – hiukset nykytaiteessa sekä Kati Leinonen – Äimärautio, amanuenssi Elina Vieru.

Klo 20 Haitaristi Anne-Mari Kanniaisen ja kitaristi Heikki Ruokankaan konsertti A-salissa. Muusikkoduon ohjelmisto koostuu uudelleen sovitetusta suomalaisesta juurimusiikista sekä omista sävellyksistä. Kokoonpanon musiikillinen ilmaisu liikkuu free jazzin, kansanmusiikin ja avantgarden välimaastoissa.

Klo 22.30 Kaksi tuolia – Dos Sillas. Kaksi tuolia, kolme eri paikkaa ja hetkeä Oulun Taiteiden Yössä. Tuoleihin istuutuvat suomalais-bulgarialainen Anna Dantchev ja flamencolaulaja Anna Murtola. Tuolien väliin syntyy kahden laulajan ja kolmen kulttuurin – suomalaisen, espanjalaisen ja bulgarialaisen – välinen vuoropuhelu rytmien, melodioiden ja perinteiden voimalla. Esityksen kesto noin 15 min.

Näyttelyt

Kati Leinonen –  Äimärautio
Valokuvataiteilija Kati Leinosen vuosina 2015–17 kuvaama Äimärautio-kokonaisuus kertoo ihmisen ja hevosen suhteesta, rinnakkaiselosta ja kohtaamisista valokuvaa, videota ja ääntä hyödyntäen. Seitsemänvuotiaana ratsastusharrastuksen aloittanut ja edelleenkin lähes päivittäin ratsastava Leinonen tuntee läheisesti hevosihmisten moni-ilmeisen yhteisön ja hevosharrastuksen nykymuodot.

Kasvu ja lähtö – hiukset nykytaiteessa
Tukka hyvin, kaikki hyvin! Hiukset eivät todellakaan ole yhdentekevä asia ihmiselämässä tai taiteessa. Hiukset kuuluvat kehoon, mutta muodostavat oman erityisen kokonaisuutensa. Kuvataiteilijoille hiuksilla on yllättävänkin voimakas symboliarvo materiaalina, mutta myös tarinoiden, merkitysten ja mielikuvien kantajana.

 

Pohjois-Pohjanmaan museo Oulun Taiteiden Yössä

Merimiehenkotimuseo Oulun Taiteiden Yössä

 

Jakolinkki

 

 

Siirry Luupin Facebook-sivulle

 

 

 

Siirry Luupin instagram-sivulle

 

 

Siirry Luupin Twitter-sivulle

 

 

Siirry Luupin YouTube-sivulle

 

 

Siirry Luupin blogiin