Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Pride: Tatu Vuolteenahon Drag Attack -näyttely ja luento

Aika: 6.8. - 11.8.2019
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Drag queen, drag king, drag friikki. Drag voi olla melkein mitä tahansa. Kyseenalaistamme sukupuolen ja kauneuden käsityksiä ja menemme jopa siihen pisteeseen, jossa katsoja voi kysyä, onko kyseessä ihminen vai mikä.

Drag Attack -näyttely 6.–11.8.

Tatu Vuolteenahon viimeaikaisin ja suurin taideprojekti oli Drag Attack. Hän järjesti juhlia, joissa DJ:den täytyi pukeutua Drag lookkiin. Ensin hän teki Drag Attack:ia  Helsingissä. Vuosina 2013–2016 juhlia tuotettiin Espanjassa, lähinnä Madridissa ja Valenciassa ja osallistuneista DJ:stä ja “klubiemännistä” tehtiin maalauksia, yht. 62 kpl. Osa näistä sarjakuvamaisista muotokuvamaalauksista on nyt näytillä Oulu Priden yhteydessä. Vuolteenaho on saanut apurahan Drag Attackin tekemiseen Suomen Kulttuurirahastosta.

Luento 7.8. klo 16–17.45

Luento liittyy taiteilijan seuraavaan taideprojektiin nimeltä Queer Witches. Luennon aikana kerrotaan kuvien ja videoklippien avulla Tatun värikkäästä 30 vuotisesta historiasta kansainvälisen gaymaailman keskiössä, etenkin tekno- ja houseklubeissa. Kuvissa vilahtelee poptähtiä, seksuaalisuutta ja hedonistista kreisibailausta, mutta nyt 50 ikävuoteen tullessa Tatu kysyy, että olisiko vielä jotain muuta? Voisiko kulttuurin tutkimusmatkoissa mennä vielä pidemmälle, tai olisiko jotain uutta mitä LGBT+ kulttuuri tarvitsisi juuri nyt? Olisiko hän itse tällainen queer noita? Repetitiivisissä rytmeissä ja tanssikokemuksissa on jo sinänsä jotain maagista, mutta olisiko meillä yhteisönä jopa jotain henkistä annettavaa? Luento nostanee esiin enemmän kysymyksiä kuin antaa niihin vastauksia, mutta aiheuttaa toivottavasti edes jonkin verran tajunnan laajennusta ja ahaa- elämyksiä. Luento aloitetaan ja lopetetan pienellä ja helpolla taikamaisella kokeilulla.

Myös Crazy hair -hiuspiste on Pride-tunnelmissa ke 7.8. klo 13–15 ja su 11.8. klo 13–15.

Näyttely, luento ja hiuspisteen kampaukset sisältyvät taidemuseon pääsylipun hintaan. Tervetuloa!

Jakolinkki

 

 

Siirry Luupin Facebook-sivulle

 

 

 

Siirry Luupin instagram-sivulle

 

 

Siirry Luupin Twitter-sivulle

 

 

Siirry Luupin YouTube-sivulle

 

 

Siirry Luupin blogiin