Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Jorma Tapion konsertti

Aika: la 5.10.2019 15:00 - 16:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Jorma Tapio on kansainvälisesti tunnettu freejazzin ja improvisoidun musiikin ammattilainen. Suomen huippua alallaan. Hän on esiintynyt Euroopassa monissa maissa sekä mm. Venäjällä, Japanissa, Koreassa ja Taiwanissa. Tällä hetkellä hänen yhtyeitään on tämän sooloprojektin lisäksi: Jorma Tapio & Kaski, Tapio & Godot Duo, Lekkujad, Sarastus ja Sound & Fury.

Tapion musiikki on ekspressiivisen voimakasta, melodista, yllätyksellistä ja värikylläistä monine puhallinsoittimineen, sisältäen kuitenkin hiljaisuutta ja herkkiä nyansseja. Musiikissa on elementtejä jazzista, improvisoidusta musiikista, länsimaisesta klassisesta musiikista ja eri kansanmusiikeista.

Hänelle on musiikissaan tärkeintä oma ”soundi” ja sisäinen tunneyhteys siihen. Soittaminen sydämen kautta unohtamatta sitä, että voi yllättää itsensä ja ylittää kuvitellut rajansa. Pyrkimys intuitiiviseeen ilmaisuun on hänelle ohjenuorana.

Tapion soittimia ovat: tenori-ja alttosaksofonit, poikkihuilu, bassohuilu, puuhuilut, hajonnut kantele ja gongit.

Taidemuseot ovat Tapiolle olleet aina innoittavia paikkoja katsojana ja kokijana mutta myös muusikkona. Ympäröivä taide saa aikaan inspiroivan energisen tilan, joka vaikuttaa musisointiin aina eri tavoin, riippuen esillä olevasta taiteesta. Tämä kiinnostaa Tapiota, joka on toisinaan improvisoinut musiikkia kuvataideteoksista.

Konsertti sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin