Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Jaetut unet -näyttelyn kuraattorikierros

Aika: su 5.1.2020 14:00 - 15:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Jaetut unet – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta -näyttelyn kuraattori, amanuenssi Elina Vieru johdattelee museovieraat koko taidemuseon valloittaneen, Heinon taidesäätiön kokoelmien teoksista koostuvaan ”surrealistiseen” reitistöön. Noin viidenkymmenen taiteilijan teoskokonaisuudessa voi sukeltaa mielikuvien, näkemysten ja kuvitelmien meressä ja hellittää hetkeksi arkitodellisuudesta, joka sekin on toisinaan ”aika surrealistista”.

Jaetut unet -näyttely on tuotettu yhteistyössä Heinon taidesäätiön kanssa, mutta Oulun taidemuseo on saanut vapaat kädet näyttelyn sisällön suhteen. Noin sadan teoksen valikoima syntyi siten, että yksittäiset teokset ryhtyivät vetämään puoleensa tiettyjä toisia teoksia ja teosten tunnelmista ja kuvastoista muodostui eräänlainen ”surrealistinen” reitistö ilman, että teokset tai taiteilijat edustaisivat perinteistä surrealismia. Ainoa varsinainen surrealisti koko joukossa on taidemaalari Juhani Linnovaara. Kokonaisuutta yhdistää esittävyys, mikä luo teoksiin näennäistä tuttuutta ja tarttumapintaa, mutta ei tarjoa automaattitulkintoja.

Kuraattorikierros sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan. Tervetuloa!

Lisää tietoa Jaetut unet -näyttelystä.

 

Kuva: Petri Ala-Maunus, Vaara-Suomi (yksityiskohta), öljy kankaalle, 2017. © Heinon taidesäätiö

Jakolinkki

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin