Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Jan-Erik Anderssonin luento Maitolaiturista lehdenmuotoiseen taloon

Aika: su 6.10.2019 14:00 - 15:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

 

Sunnuntaina 6.10. klo 14 järjestetään kuvataiteilija Jan-Erik Anderssonin luento Maitolaiturista lehdenmuotoiseen taloon - Taiteeni rooli arkkitehtonisen ja sosiaalisen tilan luomisessa Satula-tilassa Oulun taidemuseossa.

Jan-Erik Andersson on taiteilija, jonka teokset käsittelevät ihmisenä olemisen perusenergioita – rakastaminen, rakentaminen, kommunikoiminen, syöminen, unelmoiminen, leikkiminen.

Vuodesta 1980 hän on tuottanut installaatioita, performansseja, julkisia taideteoksia, interaktiivisia mediateoksia ja arkkitehtuuria. Viimeiset kaksikymmentä vuotta hän on tutkinut yllätyksellisyyden ja odottamattomuuden vaikutusta tekemällä yhteistyötä toisten taiteilijoiden ja arkkitehtien kanssa. Vuodesta 1991 lähtien hän on osallistunut Edible Finns -performanssiryhmän toimintaan.

Anderssonin tunnetuin teos on Life on a Leaf – talo kokonaistaideteoksena. Talo oli myös hänen tohtorintyönsä produktio-osa. Andersson valmistui Kuvataiteen tohtoriksi Kuvataideakatemiasta 2008. Talossa hän tutkii taloa membraanina luonnon ja kulttuurin välissä ja taiteen ja ornamentiikan roolia arkkitehtonisen tilan luomisessa.

Luento sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin