Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Café Cosmic Latte ja Rastenbergerin puheenvuoro Mitä näyttely tekee?

Aika: su 13.10.2019 14:00 - 17:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Café Cosmic Latte on oululaisen kuvanveistäjä Minna Kangasmaan perustaman kansainvälisen Hotel Infinity -kollektiivin avoin foorumi vuorovaikutteiselle olemiselle ja keskustelulle Oulun taidemuseon Satula-tilassa su 13.10. klo 14–17. Kutsuvieraana on Taideyliopiston Kuvataideakatemian esittämiskäytäntöjen ja tilallisuuden professori FT Anna-Kaisa Rastenberger, jonka puheenvuoro ”Mitä näyttely tekee?” johdattaa Minna Kangasmaan vetämään keskusteluun ja työpajaan.

Anna-Kaisa Rastenbergerin puheenvuoro ”Mitä näyttely tekee?” käsittelee sitä, miten taiteen nykyiset esittämistavat vaikuttavat käsityksiin taideteoksista ja niiden vastaanotosta. Taiteen esittämistä pohditaan tiedon tuotannon ja luokittelun sekä sosiaalisen- ja poliittisen toiminnan näkökulmasta. Puheenvuoroa seuraa Minna Kangasmaan vetämä keskustelutilaisuus ja työpaja, jossa käsitellään puheenvuoron nostattamia ajatuksia. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

FT Anna-Kaisa Rastenberger on esittämiskäytäntöjen ja tilallisuuden professori Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa ja vastaa myös kuratoinnin ja esittämiskäytäntöjen maisteriohjelmasta, Praxiksesta. Aiemmin Rastenberger työskenteli Suomen valokuvataiteen museon intendenttinä (2009–2016). Rastenberger on Poliittisen valokuvan festivaalin toinen taiteellinen johtaja ja perustaja. Rastenbergerilla on laaja kokemus näyttelyprojekteista, kuratoinnista, luennoinnista ja kirjoittamisesta kansainvälisellä valokuvataiteen kentällä. Hän on kirjoittanut laajalti nykyvalokuvasta ja mm. toimittanut vuonna 2018 kirjan Why Exhibit? Positions on Exhibiting Photographies.

Hotel Infinity on oululaisen kuvanveistäjä Minna Kangasmaan vuonna 2015 perustama kansainvälinen nomadinen kollektiivi. Hotel Infinityn päätavoite on yhteistyö kansainvälisten taiteilijoiden ja taiteen alan toimijoiden kanssa, jotka ovat intensiivisesti ja aktiivisesti kiinnostuneita taiteellisen kollektiivin muodostamisesta. Tarkoituksena on käyttää kollektiivia työkaluna edistämään maantieteelliset rajat ylittävää taiteellista yhteistyötä nykytaiteen saralla. Hotel Infinity kytkeytyy nyky-yhteiskunnassa valitsevaan tilanteeseen, jossa sosiaalinen yhteenkuuluvuus etsii uusia muotoja. Taiteellisen toiminnan kautta Hotel Infinity näyttää, miten tärkeäksi osaksi taidetta on tullut (ihmisten)välisyys. Kuten hotelleissa yleensä, myös Hotel Infinity -kollektiivissa ihmiset tulevat ja menevät, mutta vierailunsa aikana tulevat osaksi sitä. Hotel Infinity on taiteellinen tutkimusmatka kollektiivin syntymisen prosessista: asioista ja ihmisistä, jotka sen synnyttävät.

Tapahtuma sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan.

Jakolinkki

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin