Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Avajaiset: Ellen Thesleff – Aurinkosuudelma

Aika: pe 14.2.2020 17:00 - 19:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin ystäväpäivänä 14.2.2020 klo 17–19!

Avaussanat
Kansanedustaja Hanna-Leena Mattila

HAM Helsingin taidemuseon tervehdys
Näyttelypäällikkö Pirkko Siitari

Kuraattoritervehdys
Taide- ja kulttuurihistorioitsija Hanna-Reetta Schreck

Yhteistyössä HAM Helsingin taidemuseo. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Samalla vietetään taidemuseon kahvilan avajaisia. 

 

Ellen Thesleff – Aurinkosuudelma 15.2.–31.5.2020

Ellen Thesleff (1869–1954) eli taiteelleen, ja hänen taiteensa elää yhtä aistivoimaisena ja vapautuneena kuin luomisensa hetkenä. Thesleff on yksi maamme ensimmäisistä ekspressionisteista ja yksi merkittävimmistä pohjoismaalaisista maalareista. Hän oli edelläkävijä aikana, jolloin naistaiteilijoiden oli vaikeampaa saada tunnustusta, olivatpa heidän teoksensa kuinka korkeatasoisia hyvänsä.

Thesleff eli aikana, jolloin moderni maailma haki muotoaan. Näyttely kertoo kiinnostavasti, miten ajan henki ja laaja kansainvälinen elinpiiri peilautuvat Thesleffin taiteessa eri vuosikymmeninä. Taiteilijan kiehtovat elämänvaiheet saavat lisävaloa tekstien, valokuvien ja arkistomateriaalien avulla. Esillä on noin 70 maalausta, runsaasti grafiikkaa ja dokumentaarista aineistoa.

Kuva ylhäällä: Ellen Thesleff, Lehtimaja (yksityiskohta), 1908, yksityiskokoelma. Kuva: Hanna Kukorelli/HAM

Jakolinkki

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin