Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Hanna-Reetta Schreckin kuraattorikierros: Ellen Thesleff – Aurinkosuudelma

Aika: su 15.3.2020 15:00 - 16:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Ellen Thesleffin Aurinkosuudelma-näyttelyn kuraattori Hanna-Reetta Schreck kertoo Thesleffin taiteesta ja elämänvaiheista näyttelyn teosten äärellä.

Hanna-Reetta Schreck on helsinkiläinen taide- ja kulttuurihistorioitsija, tutkija, tietokirjailija, opettaja sekä kulttuurihallinnon ja -politiikan asiantuntija. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat muun muassa taiteiden ja tieteiden välisyys, erityisesti historian, kuvataiteen, tanssin ja teatterin. ”Intohimonani on historiallisen tiedon tulkinta ja sen osallisuuden levittäminen mahdollisimman laajalle. ”

Schreck on tehnyt taide- ja kulttuurihistoriallista tutkimusta viimeiset 10 vuotta. Moni teema ja lähestymistapa on liittynyt jollain tavalla kuvataiteilija Ellen Thesleffin elämään ja taiteeseen. Syksyllä 2017 ilmestynyt Ellen Thesleffin elämäkerta Minä maalaan kuin jumala oli tämän tutkimuskaaren yksi huipentuma. Schreck toimi myös käsikirjoittajana yhdessä Iida Turpeisen kanssa Annukka Mäkisen kuvittamassa ainutlaatuisessa sarjakuvassa Ellen T, joka julkaistiin vuonna 2019.

Kuraattorikierros sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan (7–10 €). Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. 

Samana päivänä taidemuseossa:
Klo 12–16 perhepäivä
Klo 16.30 tutustu Thesleffin omakuvaan pohjautuvan näyttämöteoksen syntyprosessiin

Kuva: Heini Lehväslaiho

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin