Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

PERUTTU | Hanna-Reetta Schreckin kuraattorikierros

Aika: su 15.3.2020 15:00 - 16:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

TAPAHTUMA ON PERUTTU. Museo- ja tiedekeskus Luupin Myllytullin vierailukohteissa eli Tiedekeskus Tietomaassa, Oulun taidemuseossa ja Pohjois-Pohjanmaan museossa perutaan kaikki kaikille avoimet yleisötapahtumat 14.4.2020 saakka koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi viranomaisten antamien suositusten mukaisesti.

Ellen Thesleffin Aurinkosuudelma-näyttelyn kuraattori Hanna-Reetta Schreck kertoo Thesleffin taiteesta ja elämänvaiheista näyttelyn teosten äärellä.

Hanna-Reetta Schreck on helsinkiläinen taide- ja kulttuurihistorioitsija, tutkija, tietokirjailija, opettaja sekä kulttuurihallinnon ja -politiikan asiantuntija. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat muun muassa taiteiden ja tieteiden välisyys, erityisesti historian, kuvataiteen, tanssin ja teatterin. ”Intohimonani on historiallisen tiedon tulkinta ja sen osallisuuden levittäminen mahdollisimman laajalle. ”

Schreck on tehnyt taide- ja kulttuurihistoriallista tutkimusta viimeiset 10 vuotta. Moni teema ja lähestymistapa on liittynyt jollain tavalla kuvataiteilija Ellen Thesleffin elämään ja taiteeseen. Syksyllä 2017 ilmestynyt Ellen Thesleffin elämäkerta Minä maalaan kuin jumala oli tämän tutkimuskaaren yksi huipentuma. Schreck toimi myös käsikirjoittajana yhdessä Iida Turpeisen kanssa Annukka Mäkisen kuvittamassa ainutlaatuisessa sarjakuvassa Ellen T, joka julkaistiin vuonna 2019.

Kuraattorikierros sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan (7–10 €). Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. 

Samana päivänä taidemuseossa:
Klo 12–16 perhepäivä
Klo 16.30 tutustu Thesleffin omakuvaan pohjautuvan näyttämöteoksen syntyprosessiin

Kuva: Heini Lehväslaiho

Jakolinkki

KOE AINUTLAATUINEN MUINAISTULIEN ILTA ELOKUUN HÄMÄRÄSSÄ!

Kierikki ry järjestää Muinaistulien illan lauantaina 22. elokuuta 2020 klo 16-22 Kivikauden kylässä.

Keskuksen perusnäyttely on myös nähtävillä samaan aikaan. Muinaistulien illan kohokohdan järjestää tanssija Arttu Peltoniemi muinaisvaikutteisella tanssiesityksellään.

Paikalla on kolme opasta, jotka jakavat tulijat pienempiin ryhmiin ja kertovat kivikaudesta.  Kivikauden kylässä on tarjolla myös Yli-Iin eläkeläisten maukas kotiruokaillallinen sekä kahvia, makkaraa ja pikkupurtavaa myynnissä. 

Tämä kaikki on tarjolla 20,00e/17 vuotta täyttänyt ja 10,00e/6-17-vuotias ja alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Illallisen hinta on 12,00e, alle 12-vuotiaat puoleen hintaan. HUOMIO: Kaikki maksut maksetaan paikan päällä käteisellä, varaathan myös pikkurahaa mukaan. 

Otamme iltaan korkeintaan 50 vierasta ennakkoilmoittautumisen perusteella. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään varaamaan myös ruokailu ja kertomaan erikoisruokavaliot. Omia eväitä voi toki ottaa mukaan. Ilmoittautumiset sähköpostilla os: asiakaspalvelu@kierikki.fi

TERVETULOA!

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin