Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Opiskelijapäivä Oulun taidemuseossa

Aika: su 23.2.2020 12:00 - 19:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Opiskelijapäivänä Oulun taidemuseoon on vapaa pääsy opiskelijakortilla.

Nähtävillä on Ellen Thesleffin Aurinkosuudelma-näyttely. Ellen Thesleff (1869–1954) eli taiteelleen ja hänen taiteensa elää yhtä aistivoimaisena ja vapautuneena kuin luomisensa hetkenä. Thesleff on yksi maamme ensimmäisistä ekspressionisteista ja yksi merkittävimmistä pohjoismaalaisista maalareista. Näyttely kertoo kiinnostavasti, miten ajan henki ja laaja kansainvälinen elinpiiri peilautuvat Thesleffin taiteessa eri vuosikymmeninä. Taiteilijan kiehtovat elämänvaiheet saavat lisävaloa tekstien, valokuvien ja arkistomateriaalien avulla. Esillä on noin 70 maalausta, runsaasti grafiikkaa, valokuvia, kirjeitä ja luonnoskirjoja.

Museomaraton

Samana päivänä opiskelijat pääsevät taidemuseon lisäksi tutustumaan Pohjois-Pohjanmaan museoon ilmaiseksi ja Tiedekeskus Tietomaahan viidellä eurolla. Kiertämällä kaikki Luupin Myllytullin vierailukohteet ja keräämällä museomaratonpassiin leiman kustakin kohteesta, voitat pienen yllätyksen. Passeja on jaossa kys. päivänä Oulun taidemuseon, Pohjois-Pohjanmaan museon ja Tiedekeskus Tietomaan asiakaspalvelupisteissä.

Avoinnaoloajat su 23.2.
Oulun taidemuseo klo 12–19
Pohjois-Pohjanmaan museo klo 10–17
Tiedekeskus Tietomaa klo 10–18

Muistathan ottaa opiskelijakortin mukaasi!

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin