Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Tiedebrunssi: Tekoälyn lupaukset, haasteet ja realismi

Aika: su 16.2.2020 11:00 - 15:00
Paikka: Tietomaan Tiedekahvila, Tiedekeskus Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6

Kevään ensimmäisellä tiedebrunssilla professori Olli Silvén pohtii tekoälyn toimintaa. Tekoälyä voi kohdata nykyisin tietokonepeleissä, videopalveluissa ja autojen kaistavahdeissa. Tekoäly käsitteenä on kuitenkin aina teknologiaymmärryksen parantuessa siirtynyt tarkoittamaan yhä kehittyneempiä kyvykkyyksiä. Esityksessä valaistaan eräiden älykkäiksi miellettyjen toimintojen pohjimmiltaan yksinkertaisia periaatteita ja nykyisen tekoälyteknologian rajoitteita

Luento alkaa kello 12.30 (kesto n. 30 min).

Tiedebrunssi on tarjolla kello 11–15. Brunssin hinta on 19 € henkilöltä, luento kuuluu aterian hintaan.

Tiedebrunssin voi ostaa paikanpäällä tai varata ennakkoon puhelimitse 045 617 6586. Ennakkovaraus on käytävä maksamassa Tiedekahvila Tietomaassa viimeistään brunssia edeltävänä tiistaina.

Tiedebrunssit järjestetään yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa. Brunssin menun toteutuksesta vastaa Tiedekahvilan palvelutoimittaja Kanresta Oy.

Tulevat Tiedebrunssi-luennot:
15.3. Heli Koskimäki: Puettavat anturit ja hyvinvointidata
19.4. Juha Kontio: Todennäköisyyslaskenta monitoimityökaluna – sää ja sairaudet tutuiksi matematiikalla 
17.5. Ritva Kylli: Tutkimuskohteena Suomen ruokahistoria

Jakolinkki

KOE AINUTLAATUINEN MUINAISTULIEN ILTA ELOKUUN HÄMÄRÄSSÄ!

Kierikki ry järjestää Muinaistulien illan lauantaina 22. elokuuta 2020 klo 16-22 Kivikauden kylässä.

Keskuksen perusnäyttely on myös nähtävillä samaan aikaan. Muinaistulien illan kohokohdan järjestää tanssija Arttu Peltoniemi muinaisvaikutteisella tanssiesityksellään.

Paikalla on kolme opasta, jotka jakavat tulijat pienempiin ryhmiin ja kertovat kivikaudesta.  Kivikauden kylässä on tarjolla myös Yli-Iin eläkeläisten maukas kotiruokaillallinen sekä kahvia, makkaraa ja pikkupurtavaa myynnissä. 

Tämä kaikki on tarjolla 20,00e/17 vuotta täyttänyt ja 10,00e/6-17-vuotias ja alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Illallisen hinta on 12,00e, alle 12-vuotiaat puoleen hintaan. HUOMIO: Kaikki maksut maksetaan paikan päällä käteisellä, varaathan myös pikkurahaa mukaan. 

Otamme iltaan korkeintaan 50 vierasta ennakkoilmoittautumisen perusteella. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään varaamaan myös ruokailu ja kertomaan erikoisruokavaliot. Omia eväitä voi toki ottaa mukaan. Ilmoittautumiset sähköpostilla os: asiakaspalvelu@kierikki.fi

TERVETULOA!

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin