Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

PERUTTU |Kaksi näyttelijää, yksi omakuva – näyttämöteoksen syntyprosessista

Aika: su 15.3.2020 16:30 - 17:30
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

TAPAHTUMA ON PERUTTU. Museo- ja tiedekeskus Luupin Myllytullin vierailukohteissa eli Tiedekeskus Tietomaassa, Oulun taidemuseossa ja Pohjois-Pohjanmaan museossa perutaan kaikki kaikille avoimet yleisötapahtumat 14.4.2020 saakka koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi viranomaisten antamien suositusten mukaisesti.

Ellen Thesleffin taiteesta ja elämästä inspiroitunut taiteellis-tieteellinen työryhmä valmistelee parhaillaan fyysisen teatterin keinoin näyttämöteosta, joka pohjaa Thesleffin Omakuvaan. Oulun taidemuseon Thesleff-näyttelyn yhteydessä ryhmä esittelee työn tämän hetkistä vaihetta. Paikalla ovat näyttelijä Johanna Jauhiainen, skenografi Jaana Kurttila, valosuunnittelija Janne Teivainen ja kulttuuri- taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck. Heidän lisäkseen ryhmään kuuluvat näyttelijä Anu Almagro ja muusikko Pauli Lyytinen.

Thesleffin Omakuva valmistui hitaasti ja empien, yhteensä siihen kului aikaa melkein vuosi. Näyttämöteoksen valmistamisessa tavoitellaan samaa rytmiä. Prosessissa halutaan selvittää muun muassa millaisia liikkeen virtoja tuottaa taiteilija Ellen Thesleffin elämäntarina ja hänen vahvat teoksensa?

Ryhmä on saanut tukea Alfred Kordelinin säätiöltä sekä Jenny ja Antti Wihurin rahastolta.

Ohjelma sisältyy taidemuseon pääsymaksuun (7–10 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi). 

Samana päivänä taidemuseossa:
Klo 12–16 perhepäivä
Klo 15  Hanna-Reetta Schreckin kuraattorikierros 

Kuva: Ulla-Mari Lindström

Jakolinkki

KOE AINUTLAATUINEN MUINAISTULIEN ILTA ELOKUUN HÄMÄRÄSSÄ!

Kierikki ry järjestää Muinaistulien illan lauantaina 22. elokuuta 2020 klo 16-22 Kivikauden kylässä.

Keskuksen perusnäyttely on myös nähtävillä samaan aikaan. Muinaistulien illan kohokohdan järjestää tanssija Arttu Peltoniemi muinaisvaikutteisella tanssiesityksellään.

Paikalla on kolme opasta, jotka jakavat tulijat pienempiin ryhmiin ja kertovat kivikaudesta.  Kivikauden kylässä on tarjolla myös Yli-Iin eläkeläisten maukas kotiruokaillallinen sekä kahvia, makkaraa ja pikkupurtavaa myynnissä. 

Tämä kaikki on tarjolla 20,00e/17 vuotta täyttänyt ja 10,00e/6-17-vuotias ja alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Illallisen hinta on 12,00e, alle 12-vuotiaat puoleen hintaan. HUOMIO: Kaikki maksut maksetaan paikan päällä käteisellä, varaathan myös pikkurahaa mukaan. 

Otamme iltaan korkeintaan 50 vierasta ennakkoilmoittautumisen perusteella. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään varaamaan myös ruokailu ja kertomaan erikoisruokavaliot. Omia eväitä voi toki ottaa mukaan. Ilmoittautumiset sähköpostilla os: asiakaspalvelu@kierikki.fi

TERVETULOA!

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin