Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Avajaiset: Sijoiltaan – Pakolaisuuden arkeologiaa

Aika: pe 28.2.2020 17:00 - 19:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin perjantaina 28.2. klo 17–19. 

Tervehdyssanat
professori, FT Seija Jalagin
kuvataiteilija, tutkija, TaT Mika Karhu

Musiikkia klo 17.45
Laulaja Kirsi Poutanen & säveltäjä-pianisti Esa Helasvuo

Portugalin fadolauluista tunnettu laulaja Kirsi Poutanen ja säveltäjä-pianisti Esa Helasvuo esittävät Helasvuon arkkipiispa Leon karjalankielisiin runoihin sekä Kantelettaren teksteihin säveltämiä lauluja. 

Avajaiset ovat kaikille avoin ja maksuton tilaisuus.

Näyttelyn taiteilijat ja tutkijat:

Antero Kahila & Kirsi Poutanen, Mika Karhu, Anne Lakanen & Tahvo Hirvonen, Heli Ryhänen, Anssi Taulu ja Kari Vehosalo sekä Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen opiskelijat Sevri Eger, Vilja Harjamäki ja Menni Renvall

Outi Autti, Saara Intonen, Seija Jalagin, Ilmari Leppihalme ja Hanna-Leena Määttä Oulun yliopistosta 

Näyttelyn yhteistyökumppanit: Suomen Akatemia, Karjalan Sivistysseura ry ja Oulun yliopisto.

Sijoiltaan – Pakolaisuuden arkeologiaa

Evakkous ja pakolaisuus ovat seurausta ihmisten pakkomuutosta kotiseudultaan väliaikaisesti tai pysyvästi. Sen kokeneet kantavat muistoja ja jälkiä, jotka välittyvät seuraaville sukupolville. Kokemuksista tulee osa perhehistoriaa, usein myös paikallista ja kansallista historiaa, kuten Suomessa Lapin sodan evakosta tai Karjalan, Petsamon, Kuusamon ja Sallan siirtoväestä. Pakolaisuus on kaiken aikaa todellisuutta jossain päin maailmaa ja pakolaiset ovat siksi aina keskuudessamme.

Sijoiltaan-näyttely on syntynyt uudenlaisessa yhteistyöprojektissa, jossa tutkijat ja taiteilijat ovat työstäneet sitä, miten toisen maailmansodan pakolaiset ja evakot ovat tulleet hyväksytyksi tai torjutuksi uusissa yhteisöissään, millainen prosessi pakolaisuus on yksilöiden ja yhteisöjen elämässä ja millaisia kertomuksia muisti niistä rakentaa. Näyttelyn verkkosivut.

Jakolinkki

KOE AINUTLAATUINEN MUINAISTULIEN ILTA ELOKUUN HÄMÄRÄSSÄ!

Kierikki ry järjestää Muinaistulien illan lauantaina 22. elokuuta 2020 klo 16-22 Kivikauden kylässä.

Keskuksen perusnäyttely on myös nähtävillä samaan aikaan. Muinaistulien illan kohokohdan järjestää tanssija Arttu Peltoniemi muinaisvaikutteisella tanssiesityksellään.

Paikalla on kolme opasta, jotka jakavat tulijat pienempiin ryhmiin ja kertovat kivikaudesta.  Kivikauden kylässä on tarjolla myös Yli-Iin eläkeläisten maukas kotiruokaillallinen sekä kahvia, makkaraa ja pikkupurtavaa myynnissä. 

Tämä kaikki on tarjolla 20,00e/17 vuotta täyttänyt ja 10,00e/6-17-vuotias ja alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Illallisen hinta on 12,00e, alle 12-vuotiaat puoleen hintaan. HUOMIO: Kaikki maksut maksetaan paikan päällä käteisellä, varaathan myös pikkurahaa mukaan. 

Otamme iltaan korkeintaan 50 vierasta ennakkoilmoittautumisen perusteella. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydetään varaamaan myös ruokailu ja kertomaan erikoisruokavaliot. Omia eväitä voi toki ottaa mukaan. Ilmoittautumiset sähköpostilla os: asiakaspalvelu@kierikki.fi

TERVETULOA!

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin