Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

PERUTTU | Tutkijaseminaari

Aika: su 19.4.2020 14:00 - 15:30
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

TAPAHTUMA ON PERUTTU. Museo- ja tiedekeskus Luupin Myllytullin vierailukohteissa eli Tiedekeskus Tietomaassa, Oulun taidemuseossa ja Pohjois-Pohjanmaan museossa perutaan kaikki kaikille avoimet yleisötapahtumat 31.5.2020 saakka koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi viranomaisten antamien suositusten mukaisesti.

Sijoiltaan – Pakolaisuuden arkeologiaa -näyttelyn yhteydessä pidetään Oulun taidemuseolla avoimista yleisöluennoista koostuva avajaisseminaari lauantaina 29.2. sekä jatkoseminaari sunnuntaina 19.4. Näyttely on syntynyt uudenlaisessa yhteistyöprojektissa, jossa tutkijat ja taiteilijat ovat työstäneet sitä, miten toisen maailmansodan pakolaiset ja evakot ovat tulleet hyväksytyksi tai torjutuksi uusissa yhteisöissään, millainen prosessi pakolaisuus on yksilöiden ja yhteisöjen elämässä ja millaisia kertomuksia muisti niistä rakentaa. 

Seminaarin ohjelma:

  • 14–14.30 Ilmari Leppihalme, FT, tutkijatohtori: ”Voisin kielen avulla polttaa vihreäksi sodan runteleman metsän?” Kirjallisuus menetyksen työstäjänä Anu Kaipaisen evakkoromaaneissa
  • 14.30–15 Outi Autti, KT, tutkijatohtori & Saara Intonen, FM, väitöstutkija: Lappilaisten evakkomuistoja 1944–1945
  • 15–15.30 Seija Jalagin, professori (ma.): Mihin unohtuivat pakolaiset, evakot ja muut marginaaliryhmät Suomen historian yleisesityksistä?

Seminaari sisältyy taidemuseon pääsylipun hintaan (7–10 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi). Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Kuva: SA-Kuva.

Jakolinkki

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin