Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Avajaispäivä: Rento meininki

Aika: pe 18.9.2020 10:00 - 17:00
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

 

Tervetuloa tutustumaan Rento meininki – Naivismia Oulun taidemuseon kokoelmista näyttelyyn maksutta avajaispäivänä pe 18.9. klo 10–17.

Rento meininki esittelee laajan, noin 130 teosta käsittävän kokonaisuuden naivistista kuvataidetta. Teoksia on kuudeltakymmeneltä taiteilijalta. Esillä on värikkäitä maalauksia sekä veistoksia ja esineteoksia monenlaisista materiaaleista. Teosten ripustus muodostaa teemallisia kokonaisuuksia, jotka kertovat naivistitaiteilijoiden suosikkiaiheista, sirkustempuista kotoisiin puuhiin ja eläinystäviin, romanttisista luontokokemuksista kaupunkikuviin ja vanhan ajan nostalgiaan. Naivismin tapaan yhdistävänä tekijänä on konstailematon ja positiivinen ilmapiiri. Tutustu näyttelyn verkkosivuihin.

Näyttelyn kuraattori amanuenssi Outi Dekker on tavattavissa näyttelyssä 14–16.

Näyttelylle ei järjestetä perinteisiä avajaisia, jotta voimme taata turvallisen vierailukokemuksen myös epidemian aikana ja minimoida koronaan liittyvät tartuntariskit. Koronavirusepidemian vuoksi taidemuseossa voi yhtäaikaisesti vierailla rajoitettu määrä asiakkaita. Tämän vuoksi, voimme mahdollisina ruuhka-aikoina joutua pyytämään teitä odottamaan hetkisen omaa vuoroanne. Tervetuloa turvallisesti taiteen pariin! 

Rento meininki – Naivismia Oulun taidemuseon kokoelmista on esillä 19.9.2020–7.3.2021 Oulun taidemuseossa.

Jakolinkki

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin