Tapahtumia Luupissa

Tapahtumat

< Takaisin

Kutsumuksena kasvit

Aika: 16.9. - 20.9.2020
Paikka: Oulun taidemuseo, Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9

Kutsumuksena kasvit on OSAOn (Oulun seudun ammattiopiston) floristimestariopiskelijoiden näyttely, joka on esillä Oulun taidemuseolla ‪16.–20.9.2020. Näyttelyn teemat ovat syntyneet vuorovaikutuksessa Kohtalona luovuus – ITE ja kumppanit -näyttelyn teosten kanssa. Työt ovat tekijöilleen henkilökohtaisia tutkielmia niin materiaalien suhteen kuin aihepiireiltäänkin. Tarunhohtoisuus, käsityö, materiaalien monipuolinen käyttö ja mystiikka ovat kantavana teemana näyttelyn teoksissa.

Näyttelyssä katsojalla on mahdollisuus päästä tutustumaan floristisiin taidonnäytteisiin. Teoksissa on käytetty monenlaisia perustekniikoita, kuten punonta, rautalankatekniikat, liimaus ja niittaus, mutta myös erikoisempia tekniikoita, kuten epoksi, hitsaus, 3D tekniikka sekä magneettikiinnitykset, joita on yhdistetty ennakkoluulottomasti kukkasidontatöihin. Suunnittelussa on myös mietitty materiaalien myöhempää kierrätettävyyttä.

Ideat aiheisiin lähtevät usein pienistä pohdinnoista. Pienet ajatukset kehittyvät lopulta teoksiksi, kuten esimerkiksi ”Miksi talvella ei voi puhaltaa voikukan höttöjä?, ”Puun halaaminen rauhoittaa minua”, ”Koskaan ei voi olla liikaa draamaa”, ”Nukkuuko metsässä vauvoja”, ”Koskettavaa kauneutta ei saa rikkoa” tai ”Luontoäidillä on hehkuva sydän”.

Ohjelma ja aikataulu:

ke ja to 16.–17.9. ‪klo 11–16 Kukkasidonnan työnäytöksiä
Tule seuraamaan floristimestariopiskelijoiden työskentelyä. Luovuutta, kauneutta ja ideoita kukkasidonnan maailmasta!

Tervetuloa Pop-up-työpajoihin! Turvallisuussyistä otamme työpajoihin enintään 10 henkilöä kerrallaan saapumisjärjestyksessä. Työpaja ja siellä käytettävät materiaalit sekä työnäytöksien seuraaminen sisältyvät taidemuseon pääsylipun hintaan.

pe 18.9. ‪klo 13–16 ”Kukkiva kivi"
Tule maalaamaan kiveen kukka. Ohjaajana floristimestariopiskelija Kati Juvani.

la 19.9. ‪klo 13–16 Kukkakoru DIY työpaja, materiaalipaketteja jakaa floristimestariopiskelija Anna-Reetta Kylen.

su 20.9. ‪klo 13–16 ”Kuivasta kaunista”
Tule sitomaan pieni kuivakukkakimppu. Ohjaajana floristimestariopiskelija Janika Saviluoto.

 

Koronavirusepidemian vuoksi taidemuseossa voi yhtäaikaisesti vierailla rajoitettu määrä asiakkaita. Tämän vuoksi, voimme mahdollisina ruuhka-aikoina joutua pyytämään teitä odottamaan hetkisen omaa vuoroanne. Tervetuloa turvallisesti taiteen pariin! 

Jakolinkki

 

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin