Senioriklubi, näyttelyesittely: Jaetut unet

Alkupäivämäärä:
30. lokakuuta 2019, 13:00
Loppupäivämäärä:
30. lokakuuta 2019, 14:00
Sijainti:
Oulun taidemuseo, Kasarmintie 9
Tapahtumapaikka Oulun taidemuseo

Luupin senioriklubi tutustuu näyttelyyn Jaetut unet - Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta 30.10. klo 13 taidemuseon amanuenssi Elina Vierun johdolla.

Jaetut unet -näyttely on tuotettu yhteistyössä Heinon taidesäätiön kanssa, mutta Oulun taidemuseo on saanut vapaat kädet näyttelyn sisällön suhteen. Amanuenssi Elina Vierun kuratoima noin sadan teoksen valikoima syntyi siten, että yksittäiset teokset ryhtyivät vetämään puoleensa tiettyjä toisia teoksia ja teosten tunnelmista ja kuvastoista muodostui eräänlainen ”surrealistinen” reitistö ilman, että teokset tai taiteilijat edustaisivat perinteistä surrealismia. Kokonaisuutta yhdistää esittävyys, mikä luo teoksiin näennäistä tuttuutta ja tarttumapintaa, mutta ei tarjoa automaattitulkintoja. Näyttelyssä on teoksia 49 taiteilijalta.

Luupin senioriklubi tarjoaa yli 60-vuotiaille ja eläkeläisille kerhomuotoista toimintaa ja se kokoontui pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Senioriklubin tapaamisiin kynnys on matala, sillä ilmoittautumista ei tarvita, ellei sitä erikseen mainita, esimerkiksi taidepajoihin tai retkille. Senioriklubin tilaisuuksiin pääsee sisäänpääsymaksun hinnalla (eläkeläiset 5€) tai Museokortilla.

 

Kuva: Petri Hytönen, Kylässä, vesiväri ja mustesuihkutuloste paperille, yksityiskohta, 2005. Kuva: Jussi Tiainen / Heinon taidesäätiö.

Alisivustot: Taidemuseo