Tiedekahvila Tietomaa

Ravintola on avoinna lounasasiakkaille ma–pe klo 11–13, muutoin suljettu 9.5.2021 asti.

Kahvila on ollut aina tärkeä osa Tietomaa-vierailua. Nyt siitä on tullut entistä näkyvämpi osa tiedekeskusta, sillä uudistunut Tiedekahvila on nyt täyttä Tietomaata niin ulkoasultaan kuin toiminnoiltaankin. Tiedekahvilan sisutuksessa pilkahtelee kahvittelijoille ja ruokailijoille tietoa hauskalla tavalla. Tiede on elävää ja käsin kosketeltavaa kahvilassakin. Tiedekeskus valtaa kahvilan konkreettisesti, sillä pöydissä on ihka-aitoja toiminnallisia minikohteita tuttuun Tietomaan tapaan. Asiakkaat voivat testailla herkuttelun lomassa pöytien toiminnallisia minikohteita tai vaikka muokkailla sisustuksesta löytyvät alkuaineiden lyhenteet uusiksi.

Kahvila on Tietomaan ala-aulassa ja sinne on vapaa pääsy. Kahvilassa on tarjolla sekä makeita että suolaisia leivonnaisia ja isomman nälän yllättäessä voit tilata vaikka maistuvan hampurilaisaterian. Tilauksesta saa myös tarjoilut erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin.

Noin kerran kuussa on luvassa sunnuntainen tiedebrunssi yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa. Tiedebrunssien luentojen aiheet vaihtelevat unen vaikutuksista Oulun seudun vesivaroihin ja Lapin kaivoskiistoihin.

Yrittäjä Inkeri Aitto-Oja, posti(at)kaidis.fi