AVOINNA
Suljettu remontin ja uudistilahankkeen vuoksi 2026 saakka.
Lue lisää

PÄÄSYLIPUT 
Suljettu peruskorjauksen ja uudisrakentamisen vuoksi.
Verkkokauppa
Lue lisää

YHTEYSTIEDOT
Nahkatehtaankatu 6, Oulu
+358 50 316 6489

TIEDEKAHVILA
Suljettu peruskorjauksen ja uudisrakentamisen vuoksi.
Lue lisää

Dinosauria SuperParkissa

TIEDEKESKUS TIETOMAA / SUPERPARK I Miljoonia vuosia sitten maanpäällä eläneet mahtavat dinosaurukset jaksavat kiehtoa meitä edelleen. Tammikuussa 2023 Oulun SuperParkin tiloihin avattu Dinosauria-näyttely avaa silmiemme eteen läpileikkauksen upeimmista dinosauruksista aina varhaiselta liitukaudelta myöhäiselle jurakaudelle asti. Miltä näyttävät esimerkiksi hurjat allosaurus ja tyrannosaurus aidossa koossa? Tule SuperParkiin katsomaan ja hämmästymään!

Tieto-Sampo

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Tieto-Sampon tiedejuttujen aiheet vaihtelevat kirjaimellisesti maan ja taivaan välillä. Onko marsilaisia olemassa? Miltä maistuu salmiakkilohi? Mikä kumma on Omuamua? Milloin keksittiin viivakoodi? Näitä ja kymmeniä muita ihmeellisiä asioita setvitään Tieto-Sampon tiedepläjäyksissä.

Virtuaalinen Tietomaan torni

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Tietomaan torni juhli 100-vuotista taivaltaan vuonna 2021. Tornissa on asiakashissi, jolla pääsee näköalatasanteelle, mutta tornin sisällä kiertävät portaat ja sisälle toteutetut taide- ja tiedenäyttelyt ovat olleet mm. liikuntarajoitteisille esteellisiä tiloja. TechArt-hanke on halunnut tuoda esteelliset tilat esteettömiksi digitalisaatiota hyödyntäen. Ylimmässä kerroksessa pääset myös parvekkeille ihastelemaan Oulun parhaita näköaloja! Digitalisoinnissa voitiin myös tallentaa vuoden 2021 Lumo-valofestivaalin yhteydessä torniin julkaistu Kaivo-valotaideteos. Teoksen ovat toteuttaneet Oulun yliopiston valaistussuunnittelun koulutuksen opiskelijat ja opettajat.

TAPAHTUMAT

Museo- ja tiedekeskus Luupin rakennushanke.

 

Siirry Tietomaan Facebook-sivulle Siirry Luupin Instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin