AVOINNA
ma-to 9–17, pe 11–19, la-su 10–18
Lue lisää

PÄÄSYLIPUT 
17 € / 12 €
Verkkokauppa
Lue lisää

YHTEYSTIEDOT
Nahkatehtaankatu 6, Oulu
+358 50 316 6489

TIEDEKAHVILA
ma–to 10–16, pe–su 11–17
lounas ma–pe 11–13.30
Lue lisää

TULOSSA Dinosauria
23.1.2023‒28.4.2024

TIEDEKESKUS TIETOMAA I Miljoonia vuosia sitten maanpäällä eläneet mahtavat dinosaurukset jaksavat kiehtoa meitä edelleen. Tammikuussa SuperParkiin avattava Tietomaan Dinosauria-näyttely avaa silmiemme eteen läpileikkauksen upeimmista dinosauruksista aina varhaiselta liitukaudelta myöhäiselle jurakaudelle asti. Miltä näyttävät esimerkiksi hurjat allosaurus ja tyrannosaurus aidossa koossa? Tule SuperParkiin katsomaan ja hämmästymään!

3.12.2021‒
Valon ja varjon viehätys

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Ilman valoa olisi pimeää. Ilman valoa ei olisi värejä. Ilman valoja ei olisi meitä ihmisiä. Ilman valoa ei olisi elämää. Valoa on kaikkialla ja sen vaikutus ulottuu kaikkialle. Näyttely Valon ja varjon viehätys esittelee valoa luonnonlakien, keksintöjen, illuusioiden ja hahmopsykologian näkökulmista, mutta on silti vain pieni osa valon ihmeellisestä maailmasta. Aihetta lähestytään käyttämällä valoa taiteen keinoin tieteeseen yhdistäen.

5.8.2022‒31.1.2023
Lentoon
3D-jättielokuva

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Lentoon-elokuva vie katsojat mukaan uskomattomalle matkalle lintujen siivellä kautta koko maailman. Eri lintulajien muuttomatkoja seurataan vallankumouksellisen 3D-kameratekniikan avulla, jolloin syntyy tunne, että lentäisimme oikeasti lintujen mukana.

Kruuna vai klaava

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Sattuma ja todennäköisyys ovat läsnä meidän elämässämme joka päivä. Niistä puhutaan, niitä ihmetellään ja niille nauretaan. Näyttelyssä sattumien ja todennäköisyyksien maailmaan sukelletaan käytännönläheisesti. Olisiko sinun lottorivillesi osunut joskus päävoitto? Kuinka vahvoja ovat päivittäin käyttämäsi salasanat? Kuinka vaikeaa on kassakaapin numerokoodin murtaminen?

Tieto-Sampo

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Tieto-Sampon tiedejuttujen aiheet vaihtelevat kirjaimellisesti maan ja taivaan välillä. Onko marsilaisia olemassa? Miltä maistuu salmiakkilohi? Mikä kumma on Omuamua? Milloin keksittiin viivakoodi? Näitä ja kymmeniä muita ihmeellisiä asioita setvitään Tieto-Sampon tiedepläjäyksissä.

TAPAHTUMAT

 

Siirry Tietomaan Facebook-sivulle Siirry Luupin Instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin