AVOINNA
ma-to  9–17, pe 11–19, la-su 10–18
Lue lisää

PÄÄSYLIPUT 
17 € / 12 €
Verkkokauppa
Lue lisää

YHTEYSTIEDOT
Nahkatehtaankatu 6, Oulu
+358 50 316 6489

TIEDEKAHVILA
ma–su 10–17
lounas ma–pe 11–13.30
Lue lisää

2.3.–31.7.2023
Eläinten jäljillä

TIEDEKESKUS TIETOMAA I Hyppäätkö yhtä korkealle kuin lohi tai osaatko saalistaa kuin sammakko? Miltä metsä tuoksuu tai miten suokukko tanssii? Uskallatko tarkastella mikroskoopilla monijalkaisia ystäviämme? Toiminnallisessa Eläinten jäljillä -näyttelyssä on lupa heittäytyä eläimen rooliin ja kokea ainutlaatuisia elämyksiä. Näyttely tutustuttaa Oulun seudun luontoon ja eläimiin. Se kuljettaa kävijää kaupungin vilskeestä, meren ja suon kautta metsän keskelle. Vastaa luonnon kutsuun ja hyppää mukaan hämmästyttävään seikkailuun!

Dinosauria SuperParkissa

TIEDEKESKUS TIETOMAA / SUPERPARK I Miljoonia vuosia sitten maanpäällä eläneet mahtavat dinosaurukset jaksavat kiehtoa meitä edelleen. Tammikuussa 2023 Oulun SuperParkin tiloihin avattu Dinosauria-näyttely avaa silmiemme eteen läpileikkauksen upeimmista dinosauruksista aina varhaiselta liitukaudelta myöhäiselle jurakaudelle asti. Miltä näyttävät esimerkiksi hurjat allosaurus ja tyrannosaurus aidossa koossa? Tule SuperParkiin katsomaan ja hämmästymään!

Titanosaurus
3D-jättielokuva

TIEDEKESKUS TIETOMAA I Titanosaurukset olivat suurimpia koskaan maan päällä kulkeneita eläimiä. Mahtavassa 3D-elokuvassa seurataan näiden eteläisellä pallonpuoliskolla liitukaudella eläneiden upeiden pitkäkaulaisten sauropodien elinkaarta aina munasta suuriksi jättiläisiksi.

Kruuna vai klaava

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Sattuma ja todennäköisyys ovat läsnä meidän elämässämme joka päivä. Niistä puhutaan, niitä ihmetellään ja niille nauretaan. Näyttelyssä sattumien ja todennäköisyyksien maailmaan sukelletaan käytännönläheisesti. Olisiko sinun lottorivillesi osunut joskus päävoitto? Kuinka vahvoja ovat päivittäin käyttämäsi salasanat? Kuinka vaikeaa on kassakaapin numerokoodin murtaminen?

Tieto-Sampo

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Tieto-Sampon tiedejuttujen aiheet vaihtelevat kirjaimellisesti maan ja taivaan välillä. Onko marsilaisia olemassa? Miltä maistuu salmiakkilohi? Mikä kumma on Omuamua? Milloin keksittiin viivakoodi? Näitä ja kymmeniä muita ihmeellisiä asioita setvitään Tieto-Sampon tiedepläjäyksissä.

Parasta aikaa!

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Tietomaan 30-vuotisjuhlanäyttely Parasta aikaa! täyttää koko tiedekeskuksen neljännen kerroksen. Näyttelyssä pääsee pelaamaan, kisaamaan ja testaamaan yksin tai joukolla monenlaisia eri lajeja ja laitteita.

TAPAHTUMAT

Museo- ja tiedekeskus Luupin rakennushanke.

 

Siirry Tietomaan Facebook-sivulle Siirry Luupin Instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin