kuvituskuva.
Kaksi lasta ajaa moottorikelkkasimulaattorilla lumisessa maisemassa.

AVOINNA
ma–to 9–17, pe 11–19, la–su 10–18
Lue lisää

PÄÄSYLIPUT 
17 € / 12 € (-20 % 19.1.–20.2.2022)
Lue lisää

YHTEYSTIEDOT
Nahkatehtaankatu 6, Oulu
+358 50 316 6489

TIEDEKAHVILA
ma–pe 11–15,  la–su 11–16
lounas ma–pe 11–13.30, la-su ei lounasta
Lue lisää

3.12.2021‒
Valon ja varjon viehätys

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Ilman valoa olisi pimeää. Ilman valoa ei olisi värejä. Ilman valoja ei olisi meitä ihmisiä. Ilman valoa ei olisi elämää. Valoa on kaikkialla ja sen vaikutus ulottuu kaikkialle. Näyttely Valon ja varjon viehätys esittelee valoa luonnonlakien, keksintöjen, illuusioiden ja hahmopsykologian näkökulmista, mutta on silti vain pieni osa valon ihmeellisestä maailmasta. Aihetta lähestytään käyttämällä valoa taiteen keinoin tieteeseen yhdistäen.

15.11.2021‒15.5.2022
(Tauolla toistaiseksi)
Merileijonat
3D-jättielokuva

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Merileijonat vie katsojat Australian rannikolle, missä pieni merileijonapopulaatio taistelee olemassaolostaan. Samalla, kun tämän viehkeän eläimen arki tulee tutuksi, elokuva näyttää, miten Pohjois-Amerikassa vastaava merileijonayhteisöä uhkaava tilanne on onnistuttu selvittämään.

21.11.2021‒15.5.2022
(Tauolla toistaiseksi)
Maailman­kaik­keuden salaisuudet 3D-jättielokuva

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Maailmankaikkeuden salaisuudet on huikea matka suuren hiukkaskiihdyttimen sisuksiin ja sitä kautta perimmäisten kysymysten äärelle. Samalla elokuva esittelee joitakin tieteenhistorian suurimpia henkilöitä, kuten Galilein, Pasteurin sekä Curien.

Kruuna vai klaava

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Sattuma ja todennäköisyys ovat läsnä meidän elämässämme joka päivä. Niistä puhutaan, niitä ihmetellään ja niille nauretaan. Näyttelyssä sattumien ja todennäköisyyksien maailmaan sukelletaan käytännönläheisesti. Olisiko sinun lottorivillesi osunut joskus päävoitto? Kuinka vahvoja ovat päivittäin käyttämäsi salasanat? Kuinka vaikeaa on kassakaapin numerokoodin murtaminen?

Huimapäiden vaijeripyörä

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Tietomaan uusi vetonaula on kylmäpäisyyttä ja rohkeutta vaativa vaijeripyörä. Avoimeen aulaan on kolmannen kerroksen korkeudelle viritetty vahva vaijeri, jonka päällä uskaliaimmat voivat ajaa erikoisvalmisteisella polkupyörällä. Vaijerin korkeus lattiapinnasta on huimat seitsemän metriä ja pyöräiltävä matka on 12 metriä. Uskallatko kokeilla?

Parasta aikaa!

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Tietomaan 30-vuotisjuhlanäyttely Parasta aikaa! täyttää koko tiedekeskuksen neljännen kerroksen. Näyttelyssä pääsee pelaamaan, kisaamaan ja testaamaan yksin tai joukolla monenlaisia eri lajeja ja laitteita.

TAPAHTUMAT

 

Siirry Tietomaan Facebook-sivulle Siirry Luupin Instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin