Tule meille

Saapuminen

Oulun taidemuseo sijaitsee Myllytullin kaupunginosassa, lähellä Hupisaarten kaupunginpuistoa, vanhassa kunnostetussa punatiilisessä teollisuusrakennuksessa.

Omalla autolla

Moottoritietä E75/E4 ajettaessa käännytään liittymästä nro 10 kohti keskustaa. 

Taidemuseon kaupungin puoleisessa päädyssä on pieni (kiekollinen) yleinen pysäköintialue, jossa on kaksi  liikkumisesteisen pysäköintipaikkaa. Kannattaa huomioida, että pysäköintialue ei ole pelkästään taidemuseon asiakkaiden käytössä, vaan sitä käyttävät myös Hupisaarten kaupunginpuistoon menijät sekä lähitaloissa vierailevat. Taidemuseota vastapäätä olevan kerrostalon takana on isohko yleinen (maksullinen) pysäköintialue. Ajoreitti sinne kulkee Tietomaa P -opastekyltin kohdalta.

Pyörällä

Pyörätelineet sijaitsevat pääsisäänkäynnin vieressä

Julkisilla

Oulun taidemuseoon pääsee Oulun joukkoliikenteen linjoilla 9, 9K ja A-city. Katso lisätietoja Oulun joukkoliikenteen sivuilta.
 

Esteettömyys

Oulun taidemuseo on osittain esteetön.

Sisäänkäynti tapahtuu katutasossa olevasta pääovesta. Sisäänkäynti on portaaton, kynnysten korkeus on 1,5–2 cm. Museossa ei ole sähköistä ovea, mutta pääoven oikealla puolella olevaa soittokelloa soittamalla infon henkilökunta tulee avustamaan sisäänpääsyssä.

Henkilökohtainen avustaja pääsee veloituksetta museoon.

Koirat ja kissat ovat tervetulleita museon infoon, opas- tai avustajakoirat ovat tervetulleita museoon.

Näyttelytiloissa on penkkejä ja infosta voit lainata mukana kuljetettavia taittotuoleja. 

Tilat ja wc:t

Taidemuseon infopiste sijaitsee sisääntuloaulassa. Lisäksi aulasta löytyvät kahvila, naulakot, lukolliset lokerikot ja muutama lukollinen säilytyskaappi. Sisääntuloaulasta löytyy myös taidemuseon pohjakartta.

Sukupuolineutraalit asiakas wc:t ja esteetön wc sijaitsevat sisääntuloaulassa. Lisäksi yksi asiakas wc sijaitsee 2. kerroksessa.

Taidemuseon näyttelysalit jakautuvat ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen. Kolmannessa kerroksessa on henkilökunnan työskentelytiloja. Taidemuseossa on hissi, jolla pääsee kulkemaan kerrosten välillä. Alakerran iso A-sali on osittain porrastettu ja tilassa on myös luiska. Toisen kerroksen näyttelysaleista yhteen tilaan on portaallinen kulku, mutta tilaan on myös esteetön kulku näyttelysalin toisesta päästä. Näyttelytilat ovat pääsääntöisesti avoimia, lukuun ottamatta alakerran isoa A-salia, Tasku-tilaa, Satula-kokoustilaa sekä toisen kerroksen Reppu-pajatilaa, joihin kuljetaan ovien kautta. Tarvittaessa henkilökunta avustaa ovien avaamisessa.

Henkilökunta

Henkilökunnan tunnistaa valkoisesta nimikyltistä.

Lapset

Lastenrattaita on lainattavissa asiakaspalvelusta. Vaunuparkki löytyy aulasta.

Lastenhoitopöytä löytyy esteettömästä wc:stä.

Vauvanruoan lämmittäminen onnistuu kahvilassa. Kahvilassa on myös syöttötuoleja.

 

Museon säännöt lyhyesti

Isot reput ja laukut, sekä päällystakit jätetään naulakkoon tai lukolliseen lokerikkoon.

Näyttelyissä saa kulkea vapaasti ja keskustella.

Taideteoksiin ei saa koskea, ellei tähän erikseen kehoteta tekstillä tai henkilökunnan toimesta.

Taidenäyttelyssä voi valokuvata ilman salamaa, ellei kuvaamista ole erikseen kielletty tekstillä.

Näyttelytiloissa ei saa syödä tai juoda. Museon sisäänkäyntiaulasta löytyy kahvila.