Tule meille

Turkansaari sijaitsee Oulujoen keskellä Madekosken kaupunginosassa. Keskustasta Turkansaareen on matkaa noin 16 km.

 

Autolla tai moottoripyörällä

Helpoin reitti Turkansaareen mistä suunnasta tahansa tultaessa on pyrkiä Kainuuntielle (valtatie 22).

Oulun keskustasta päin saapuessa jatka Kainuuntietä, kunnes näet oikealla Turkansaaren tienviitat. Turkansaarentien risteyksen kohdalla käänny vasemmalle ja seuraa tienviittoja.

Muhokselta päin tullessa risteys tulee oikealle puolelle ja on viitoitettu.

 

Pyörällä

Oulun pyöräilyreittiverkosto on erittäin kattava ja keskustasta Turkansaareen voi pyöräillä lähes koko matkan kevyenliikenteen väyliä pitkin. Vain matkan loppupätkällä on liityttävä autotielle.

Klikkaa tästä tarkempiin reittiohjeisiin!

 

Julkisilla liikennevälineillä 

Oulun joukkoliikenteen linjat 40 ja 41 liikennöivät Turkansaaren läheisyydessä. Linja 41 pysähtyy Kainuuntien ja Turkansaarentien risteyksessä pysäkille Turkansaari th E. Risteyksestä museoalueelle on matkaa noin 1,5 km. Linja 40 pysähtyy Sanginsuun koulun läheisyydessä pysäkille Sanginsuun koulu E. Koululta museoalueelle on matkaa noin 3,2 km.

Liikkumista linja-autopysäkiltä Turkansaareen suunniteltaessa kannattaa huomioida se, että matkan viimeiset osuudet Turkansaarentiellä ja Sanginsaarentiellä ovat päällystämättömiä, joten valitettavasti esimerkiksi rullaluistimilla liikkuminen ei ole mahdollista. Sähköpotkulaudalla liikkuminen sen sijaan onnistuu hyvin, kuhan huomioi tien kunnon.

Katso tarkemmat aikataulut Oulun joukkoliikenteen reittioppaasta.

 

Veneellä

Veneellä rantautuminen on sallittua vain Turkansaaren lounaislaidalla sijaitsevalle laiturille museon aukioloaikoina. Rantautuminen on kielletty muille museoalueen rannoille ja museon ollessa suljettuna. Katso museon aukioloajat.

 

Esteettömyys ja fasiliteetit

 

WC:t ja lastenhoitohuoneet

Museoalueella on sisävessa ja ulkohuusseja.

Ulkohuussit sijaitsevat Turkansaaren eteläpäässä ja Siikasaaressa Metsäkämppäkokonaisuuden takana. Huussien vieressä ulkona on käsienpesupaikka. Turkansaaren ulkohuussissa on lisäksi hoitopöytä vaipanvaihtoa varten. Kannattaa kuitenkin huomioida, että juoksevaa vettä on vain käsienpesupaikalla huussin ulkopuolella. Turkansaaren ulkohuussissa on pienempi ja korokkeellinen reikä lapsille. Kaikissa vessoissa on lisäksi pottia. Ulkohuussit eivät ole esteettömiä.

Sisävessa sijaitsee Turkansaaressa henkilökunnan tilojen takana lähellä kahvilarakennusta. Sisävessa on esteetön ja sinne kuljetaan navetan ja korkean punaisen aitan välistä. Vessassa on hoitopöytä, potta, bideesuihku ja juokseva vesi.

Kaikissa vessoissamme on käytössä Vessapassi. Lue lisää Vessapassista.

 

Parkkipaikka

Parkkipaikka sijaitsee Turkansaaren kohdalla Oulujoen eteläisellä rannalla. Parkkipaikalla on hyvin tilaa sekä henkilöautoille että suuremmille ajoneuvoille. Suurempien tapahtumien aikaan parkkipaikalla on liikenteenohjaus.

Parkkipaikalla leiriytyminen on kielletty. Tienhaarassa oleva puomi lukitaan iltaisin museon sulkeuduttua.

Lue liikkumisesteisten autopaikoista alta.

 

Liikkumisesteisten autopaikat

Matka parkkipaikalta Turkansaareen on noin 200 m. Tie on osin hiekkatietä ja osin päällystettyä siltaa.

Liikkumisesteisille on parkkipaikan Turkansaarta lähimpänä olevaan kulmaan osoitettu pysäköintipaikkoja, joihin voi pysäköidä liikkumisesteisten pysäköintitunnuksella.

Jos nämä sijaitsevat liian kaukana, on mahdollista myös ajaa autolla Turkansaareen saakka ja pysäköidä sinne. Pyydä lisäohjeita sillan kupeessa sijaitsevasta asiakaspalvelupisteestä.

Liikkumishaasteisen henkilön saa myös tuoda Turkansaareen asti ja viedä auton takaisin parkkipaikalle. Noudata kuitenkin erityistä huomiota muihin kapealla tiellä liikkuviin. Myös taksilla on sallittua saapua perille saakka.

 

Esteettömyys muualla museoalueella

Museoalueen pääkulkureitit ovat esteettömiä. Pienemmät polut voivat olla juurakkoisia ja niillä voi olla haastavaa kulkea esimerkiksi pyörätuolilla. 

Museorakennuksista kirkko, Ylikärpän talo (kahvilarakennus) ja navetta ovat esteettömiä. Ylijuuruksen taloon on mahdollista asettaa rampit. Kulku osaan rakennuksista on estetty kaikilta ja niihin pääsee kurkistamaan sisään esteettömästi.

Reitti nuotiopaikalle on esteetön, samoin kuin nuotiopaikan penkkien asettelu.

Esteetön sisävessa sijaitsee Turkansaaressa kahvilan läheisyydessä. Katso lisätietoja kohdasta WC:t ja lastenhoitohuoneet.