TULEVAT NÄYTTELYT LUUPISSA

TULOSSA Dinosauria
23.1.2023‒28.4.2024

TIEDEKESKUS TIETOMAA I Miljoonia vuosia sitten maanpäällä eläneet mahtavat dinosaurukset jaksavat kiehtoa meitä edelleen. Tammikuussa SuperParkiin avattava Tietomaan Dinosauria-näyttely avaa silmiemme eteen läpileikkauksen upeimmista dinosauruksista aina varhaiselta liitukaudelta myöhäiselle jurakaudelle asti. Miltä näyttävät esimerkiksi hurjat allosaurus ja tyrannosaurus aidossa koossa? Tule SuperParkiin katsomaan ja hämmästymään!

11.2.–6.8.2023
Riitta-Alina Helevä: Lauluni

OULUN TAIDEMUSEO I Oululaisen kuvanveistäjä Riitta-Alina Helevän (s. 1951) teosten lähtökohtana on koko 40-vuotisen uran ajan ollut maisema. Taiteen tekeminen on Helevälle kysymyksiä ja ikuista etsimistä. Laaja elämäntyönäyttely kokoaa yhteen taiteilijan tuotantoa Taideteollisen korkeakoulun opinnoista nykypäivään. Veistosten lisäksi näyttelyssä nähdään sirpalemaisia tilallisia teoksia kaikenlaisista materiaaleista. Leikki, hämmästely ja lumoutuminen ovat Helevän voimavara.

11.2.–6.8.2023 Martti Tarvainen (1897–1985): Nähdä ja eläytyä

OULUN TAIDEMUSEO I Oulun Tuirassa puolivuosisataa kuvataiteilijana vaikuttanut Martti Tarvainen jätti pysyviä jälkiä kotikaupunkinsa ja lähialueen julkiseen taiteeseen useiden veistosten ja reliefien tekijänä, mutta hänet tunnetaan myös pätevänä taidemaalarina, jota kiinnosti miljöökuvaus ja luonnonmaisemat, erityisesti vesiaiheet. Nähdä ja eläytyä -näyttely on postuumisti Tarvaisen ensimmäinen yksityisnäyttely Oulun taidemuseossa.