Perhe leikkimässä kahvihetkeä pienen pöydän ääressä, tyttö kaataa kahvia naiselle.

Tervetuloa Vekaravintille!

Tänä kesänä Turkansaareen on avautunut uusi toiminnallinen näyttelytila lapsille. Tilan nimi on Vekaravintti ja se sijaitsee Ylikärpän pihassa olevan navetan ylisillä. Joku saattaa muistaakin samassa tilassa olleen vanhan lasten leikkipaikan – nyt tilaa on laajennettu ja muutenkin kaikin puolin päivitetty!

Vintillä voi tutustua 1940- ja 1950-luvuilla eläneiden lasten arkeen. Koululuokassa, kaupassa ja kodin eri huoneissa lähes kaikkeen saa koskea ja leikkiminen on sallittu! Tila on suunniteltu erityisesti lapsille, mutta myös aikuiset voivat tulla hakemaan tietoa ja tunnelmia sotien jälkeisen ajan lapsuudesta. Erittäin tervetulleita ovat myös itse 1940- ja 1950-lukujen lapset!

Mukana Vekaravintillä seikkailee suomenpystykorva Piki, joka antaa vinkkejä erilaisiin leikkeihin, tarjoilee erilaisia toiminnallisen matematiikan aivopähkinöitä ja ohjaa pohtimaan 40- ja 50-lukujen lapsuutta suhteessa nykyajan lapsuuteen. Piki tarvitsee myös hieman kävijöiden apua, sillä hänen herkkuluupussiinsa on Pikin huomaamatta mennyt hiirenpirulainen nakertamaan reiän ja kaikki ihanat herkut ovat levinneet pitkin ja poikin Turkansaarta!

Vekaravintti on avoinna museon aukioloaikoina.

Iloinen lapsi puhuu vanhanaikaiseen puhelimeen.
Lapset suuren nallen kanssa navetan vintin portailla.
Lasten käden laskemassa helmitaululla.