In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Kotitiedote 2 / 2014 - 2015

Hei kaikille,

hyvin sujunut syyslukukausi on edennyt jo syysloman kynnykselle. Tällä viikolla on ollut ohjelmassa arviointi- ja kehityskeskustelut ja ne ovat erittäin tärkeä ja toimiva yhteistyömuoto kodin ja koulun välillä. Keskusteluihin pääseminen ja niiden käyminen vaativat järjestelyjä sekä vanhemmilta että opettajilta. Meillä ne onnistuvat hienosti ja kiitos siitä kaikille!

Ensi viikolla (42) vietämme kestävän kehityksen teemaviikkoa molemmissa yksiköissämme. Kestävä kehitys on Maikkulan alueen sivistys- ja kulttuuripalveluiden toimijoiden yhteinen painopistealue. Eri toimijoita ovat peruskoulut, kaupungin päiväkodit, kirjasto, kulttuuripalvelut ja nuorisopalvelut. Kaikissa Maikkulan alueen yksiköissä vietetään teemaviikkoa joko viikolla 41 tai 42 ja kestävä kehitys on muutenkin kantavana teemana läpi lukuvuoden yksiköiden eri toiminnoissa.

Olemme jakaneet kestävän kehityksen kolmeen toisiinsa limittyvään osa-alueeseen: Huolehdi itsestäsi, huolehdi toisesta, huolehdi ympäristöstä. Nämä havainnollistavat meille kaikille kestävän kehityksen laajuuden pelkän kierrätyskeskeisen -ajattelumallin sijaan. Näin asiaan pureutumalla saamme myös yhdistettyä toisiinsa kestävän kehityksen kokonaisuuden, yhteisöllisyyden vahvistamisen, KiVa-koulun ja tulevan opetussuunnitelman, jossa kestävän elämäntavan välttämättömyys on yhtenä arvoperustana.    

Madekoskella ja Heikkilänkankaalla teemaviikko rakentuu siten, että maanantaina on teemaviikon aloitus, tiistaina syvennytään itsestä, keskiviikkona toisesta ja torstaina ympäristöstä huolehtimiseen. Perjantaina kokoamme viikon yhteen ja tavoitteena on saada juurrutettua hyviä ja luontevia toimintoja meidän kaikkien arkeen.

Alla tärkeitä ajankohtia loka-joulukuulle:

Tiistaina 14.10. Madekosken oppilaiden koulupäivä on 9.30 – 13.30. Näin saamme koulupsyykkarin ja kouluterveydenhoitajan huolehdi itsestäsi –rastityöskentelyt toteutumaan kaikilla 3.-6.luokilla.

Syyslomaa vietämme viikolla 43 (20.-26.10.)

Tiistaina 28.10. Madekosken ja Heikkilänkankaan oppilaiden koulupäivä on klo 8.30 – 12.30. Koulun henkilökunta työstää iltapäivän aikana tulevaa opetussuunnitelmaa.

Eskarivanhempainilta on yleensä ollut Heikkilänkankaan koululla marraskuussa, mutta tänä lukuvuotena pidämme sen samoihin aikoihin kouluun ilmoittautumisen kanssa ja tarkka päivämäärä on 15.1.2015.

Tiistaina 2.12. Madekosken ja Heikkilänkankaan oppilaiden koulupäivä on klo 8.30 – 12.30. Koulun henkilökunta työstää iltapäivän aikana tulevaa opetussuunnitelmaa.

Lauantaina 20.12. oppilailla on koulua klo 9.30 – 12. Ohjelmassa on klo 10 - 11 joulukirkko Oulujoen kirkossa ja se on samalla koulumme joulujuhla. Kirkossa on lauluesitykset 1.- ja 2.luokilta sekä 6.luokalta. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita mukaan nauttimaan joulukirkosta ja rauhoittumaan joulun odotukseen! Kirkon jälkeen tulemme linja-autoilla koululle ja oppilaat saavat joulutodistukset.

Mahdollisista tarkennuksista joulukuun aikatauluihin tiedotamme tarkemmin joulukuun alkupuolella.

Joululomaa vietämme 21.12.2014–6.1.2015. Keskiviikkona 7.1. kevätlukukausi alkaa kaikilla luokilla lukujärjestyksen mukaisesti.

Mukavaa syyslomaa ja syksyn jatkoa kaikille!

Terveisin, Juha Heikkinen, Madekosken ja Heikkilänkankaan koulun rehtori