Ajankohtaista

< Takaisin

Tiedote vanhojen tansseista lukuvuonna 2023-24

Oulun kaupungin lukiot

Oulun normaalikoulun lukio

Svenska Privatskolan i Uleåborg

Oulun Steinerkoulun lukio

OSAO

Oulun seudun liikunnan ja terveystiedon opettajat – OSLO ry

Liikuntapalvelut

 

Vanhojen yhteistansseja ei järjestetä Ouluhallissa lukuvuonna 2023-24

 

Oulun seudun liikunnan ja terveystiedon opettajat (OSLO ry) ovat järjestäneet yhteistyökumppaneidensa kanssa lukioiden vuotuisen vanhojen yhteistanssitapahtuman Ouluhallissa. Tapahtuma on tuonut näkyvyyttä lukiokoulutukselle ja erityisesti tasokkaalle liikunnan opetukselle, pukuloistoa ja nuorten juhlintaa yleisön iloksi.

 

OSLO:n edustajien ja Oulun lukiokoulutuksen järjestäjien välisissä neuvotteluissa on kuitenkin päädytty siihen, että tapahtumaa ei järjestetä lukuvuonna 2023-2024 (tulevan lukuvuoden helmikuussa). Syyt tähän ovat sekä rakenteellisia että toiminnallisia. Lukiolaisten määrän kasvu, aikataulutuksen haasteet, lisääntyneet vaatimukset tilojen logistiikasta ja turvallisuudesta ja jatkuva tarve rajoittaa yleisömäärää ovat tehneet tapahtuman järjestämisestä liian vaativan. Liikunnanopettajien ja koulutuksen järjestäjän resurssit eivät enää riitä. Viime vuosina on jouduttu hankkimaan ulkopuolisia palveluja, ja tapahtuma on vienyt kohtuuttomasti aikaa.

 

Ouluhallin tilaisuus on myös rajoittanut vanhojen tanssien alkuperäistä tarkoitusta juhlia vanhoja omalla koululla ja sen lähiympäristössä. Isosta tapahtumasta luopuminen mahdollistaa monta pientä tapahtumaa, kuten tanssien järjestämisen peruskouluilla, päiväkodeissa ja vanhusten palvelutaloissa. Lukioilla jää aikaa myös muuhun vanhojen päivän tapahtumien toteuttamiseen. Omilla lukioilla tanssiminen myös mahdollistaa yleisön kutsumisen tilaisuuteen joustavammin, eikä katsojien määrää silloin tarvitse rajoittaa.

 

Oulun seudun liikunnan ja terveystiedon opettajat ja Oulun kaupungin lukiokoulutuksen johtoryhmä

Jakolinkki